Ekstra Bladet

JEG VIL HAVE LOV TIL AT SIGE MIN MENING

- ANDERS FUNDER

Den mangeårige TV 2-ekspert og kommentato­r Bent Nyegaard har altid sagt sin mening højt på live-tv – også selvom den ikke altid falder i god jord Når håndbold-slutrunder­ne ruller over skaermen i de danske stuer, og danskerne sidder klistret til hus-alteret for at følge de raske danske harpiks-svende eller de benhårde ladies, har det i over et årti ofte vaeret til lyden af en dyb fynsk accent. En let genkendeli­g stemme, der i tidens løb flere gange også har ramt de helt lyse toner i en slags kommentato­r-falset – selvfølgel­ig akkompagne­ret af den mangeårige makker, kollega og ven Thomas Kristensen – i en begejstret duet.

Der er selvfølgel­ig tale om hele Danmarks Håndbold-Bent. Bent Nyegaard. Håndbold-eksperten med det altid skarpe og kritiske blik, men også med en kompromisl­øs kaerlighed til spillet.

– Hvad kraever et job som kritisk håndbold-kommentato­r?

– Det kraever, at man taenker sig rigtig godt om, når man udøver kritikken. Den skal jo helst vaere fair og fagligt baseret.

– Men man skal forberede sig på, at der altid er en hel del, der vil vaere mere eller mindre voldsomt uenige, siger Bent Nyegaard.

– Man skal kunne tåle, at der også findes andre holdninger – isaer når det i dag går så ekstremt staerkt på sociale medier. Der kan man virkelig blive udsat for lidt af hvert.

Skal kunne tale frit

Man er nødt til at kunne sige frit, når tingene bare ikke fungerer – ellers giver det simpelthen ikke mening

– Det vigtigste er, at man kan stå inde for det, man siger …

– Man kan vaere rygende

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark