Ekstra Bladet

SJOVE FACTS OM BENT NYEGAARD

- FOTO: JENS DRESLING anders.funder@eb.dk

uenig med de spillere, det drejer sig om – om det så er på klubplan eller på landsholde­t – men det skal man kunne tage med.

– Man er nødt til at kunne sige frit, når tingene bare ikke fungerer – ellers giver det simpelthen ikke mening at kommentere.

– Det er nemlig ikke et job, hvor man bare jubler.

– Det er sket mange gange i tidens løb, at spillere, ledere eller traenere har vaeret uenige med mig. Men jeg vil have lov til at sige min mening. Jeg diskuterer gerne – men det er en beslutning, jeg har taget, fastslår han. – Der findes ikke noget vaerre, end når et landshold misser den sidste slutrunde-weekend.

Vi er dog heldigvis så privileger­et i dansk håndbold, at vi ofte er med, når det sidste slag skal slås.

– Men sidste år i Kroatien, hvor vi blev slået ud (mod Sverige i semifinale­n, red.), og da kvinde-landsholde­t blevet slået ud på hjemmebane (ved VM i 2015) ...

– Det er alligevel noget, man kan maerke.

Den udmelding endte med at skabe en del røre i andedammen og fik endda landsholde­t til for en stund at boykotte Bent Nyegaard på de efterfølge­nde pressesean­cer.

– Det var virkelig tenderende til det ubehagelig­e … Det var ikke en specielt god dag. Men sådan er det jo …

– Nogle gange er der selvfølgel­ig nogle, der bliver sure eller kede af det, husker den kontante kommentato­r, der dengang havde traenet halvdelen af landsholds-gutterne på klubplan.

– Har I så begravet stridsøkse­n i dag?

– Det hører fortiden til. Niklas og jeg har talt sammen mange gange siden – og han har endda vaeret med i mit eget tv-program.

– Og alle de mennesker, jeg har givet en ris eller ros undervejs, har på det menneskeli­ge plan haft meget, meget stor kvalitet, fastslår Bent Nyegaard.

– Har du nogensinde en kommentar? fortrudt

– Ja, helt klart. Meget af det er live, og almindelig logik siger jo, at jeg indimellem kommer til at sige noget, hvor jeg bagefter taenker: ‘Arg, det var over stregen, Bent.’

– Det er nok mange klubtraene­re rundt omkring. Og jeg er sikker på, at hvis du spørger Klavs Bruun Jørgensen (landstraen­er for kvinderne, red.) og Nikolaj Jakobsen, så har vi bestemt haft vores uoverensst­emmelser …

– Det havde jeg også med Gudmundur Gudmundsso­n og Jan Pytlick, da de var landstraen­ere. Det er helt uundgåelig­t.

– Til slutrunder arbejder alle i døgndrift og er under et ufatteligt pres, så jeg kan da godt forstå, at de engang imellem taenker: ‘Hvad er det for nogle tosser, der bilder sig ind at vide noget om det her!’

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Ingen slinger i valsenBent Nyegaard har endnu engang guidet danskerne sikkert gennem en håndbold-slutrunde – denne gang fra en plads i Boxen i Herning, hvor de danske håndboldhe­rrer har spillet de fleste kampe.
FOTO: CLAUS BONNERUP Ingen slinger i valsenBent Nyegaard har endnu engang guidet danskerne sikkert gennem en håndbold-slutrunde – denne gang fra en plads i Boxen i Herning, hvor de danske håndboldhe­rrer har spillet de fleste kampe.
 ??  ?? Thomas Kristensen har i mange år vaeret fast kommentato­r sammen med Bent Nyegaard.
Thomas Kristensen har i mange år vaeret fast kommentato­r sammen med Bent Nyegaard.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark