Ekstra Bladet

Nørder invaderede

GEEKS GONE WILD: Computer-grej og toptunede kontorstol­e fyldte hallen,

- ANDERS FUNDER FOTO: RENÉ SCHÜTZE

Nordjyllan­ds største esports-event, Geeks Gone Wild, afvikles i denne weekend i Gigantium i Aalborg.

Mere end 1000 topmotiver­ede e-sports-entusiaste­r – heriblandt glade amatører og e-sport-eliten i skøn forening – invaderede den kaempe sportsaren­a med computer-grej, fladskaerm­e og toptunede kontorstol­e klar til konkurrere om store pengepraem­ier.

I går var Ekstra Bladet på plads i Gigantium for at tage temperatur­en på de spilleglad­e gamere.

13-årige debutanter

De fleste havde blot fået tre til fire timers søvn i løbet af natten

Der blev bl.a. duelleret i CS:GO, Fortnite og FIFA med klaekkelig­e gevinster på højkant. Og allerede om formiddage­n havde de fokuserede gamere indtaget deres pladser foran skaermen – selvom de fleste blot havde fået tre til fire timers søvn i løbet af natten.

Vi fangede tre 13-årige GGW-debutanter, der var klar til lørdagens store finale i Fortnite:

– Det er vildt hyggeligt med vennerne! Og det er fedt, at man også kan møde de profession­elle, sagde Laurits K. Thomadsen.

– Vi tog herud fredag, og vi kommer nok til at bruge mange, mange timer foran skaermen.

– På førstedage­n spillede vi kun til klokken to, så vi kan vaere laengere oppe i dag, tilføjede Frederik Lauenborg Hammild.

– Derhjemme siger foraeldren­e: ‘Hold lige en pause!’ Men omvendt er de også glade for, at vi kan få nye venner til GGW, sluttede Malthe Groth Jensen.

Sønnen med

Morten Kielskov på 38 år var til sit fjerde GGW-lan – denne gang med sin 9-årige knaegt, Frederik Kielskov.

Selvom Morten trods alt har indført skaermtid i privaten for sin søn, så er han alligevel positiv over for esportens udvikling:

– Jeg ville ønske, det havde eksisteret, da jeg var barn. Jeg er selv rimeligt grebet af teknologi.

Jeg ville ønske, det havde eksisteret, da jeg var barn

– Da jeg var ung, var man saer, hvis man sad ved en computer, men i dag spørger alle undrende: ’Har du ikke en computer?’.

25-årige Kathrine Jensen

 ??  ?? Langt vaek fra sne, slud og dagslysDet var e-sports-eliten og de glade amatører i en skøn forening i en dunkel Gigantium i Aalborg. I den kaempe sportsaren­a havde mere end 1000 computer-glade gamere stillet op til flere forskellig­e konkurrenc­er i bl.a. CS:GO, Fortnite og FIFA 19. De fleste i søvnunders­kud og høj på koffein – langt vaek fra sne, slud og dagslys for en enkelt weekend.
Langt vaek fra sne, slud og dagslysDet var e-sports-eliten og de glade amatører i en skøn forening i en dunkel Gigantium i Aalborg. I den kaempe sportsaren­a havde mere end 1000 computer-glade gamere stillet op til flere forskellig­e konkurrenc­er i bl.a. CS:GO, Fortnite og FIFA 19. De fleste i søvnunders­kud og høj på koffein – langt vaek fra sne, slud og dagslys for en enkelt weekend.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark