Ekstra Bladet

FLYGTNINGE­VALG - NEJ TAK

-

DANMARK SKAL HAVE en stram udlaending­epolitik. Vi kan ikke redde hele verden, og vi kan ikke hjaelpe det halve Afrika til et bedre liv.

DERFOR ER DET godt, at der sidste år kun kom 3523 asylsøgere til Danmark – 23 flere end året før – men stadig det laveste niveau i mange, mange år.

TAK ENDELIG Dansk Folkeparti for at have aendret den naive danske tilgang til flygtninge og sat haelene i tilbage i 2001. OG NÅR VI SÅ er enige om den forudsaetn­ing, kan vi godt begynde at traekke vejret lidt roligere, få pulsen ned og stoppe de absurde generalise­ringer.

DET ER IKKE ALLE muslimer, der er fundamenta­lister. Det er faktisk kun ganske få, og de skal bekaempes. Vi skal ikke acceptere, at man lever i parallelsa­mfund, hvor danske normer om ligestilli­ng og demokrati er sat ud af kraft. Men langt de fleste muslimer vil heldigvis gerne vaere en del af Danmark på dansk.

Vi har religionsf­rihed i Danmark. Få går i burka. Det behøvede vi ikke lave en lov imod, for det hjaelper ikke burkaklaed­te kvinder ud af deres isolation. Vi kan ligeledes godt behandle afviste asylansøge­res børn anstaendig­t og samtidigt insistere på, at de er afviste.

FOR TRE ÅR SIDEN lavede vi en smykkelov. Den er aldrig blevet brugt. Den har mest af alt givet os ry som en udlaending­efjendsk nation. Det behøver vi ikke vaere. Inger Støjberg har ret, når hun siger: ’Det er helt principiel­t, at kan man forsørge sig selv, så skal man det. Det gaelder for danskere, og det gaelder for de flygtninge, der kommer hertil.’ Alt andet er idioti.

DERFOR KAN DET heller ikke nytte, at vi accepterer, at flygtninge har en formue stående på konti i udlandet, samtidig med at vi betaler for vedkommend­es ophold her. Det er muligvis besvaerlig­t at få adgang til pengene, men vi skal da ikke acceptere det, bare fordi det er besvaerlig­t. Socialdemo­kraternes udlaending­eordfører, Matias Tesfaye, synes, at ’det er helt logisk, at når der er tale om vaerdier over 10.000 kroner, så gaelder det, uanset om de ligger i baglommen eller står på en tysk bankkonto.’ Det synes jeg også.

Vi har brug for at se flertallet af nye danskere som et gode

MEN DET ER NU bevist, at det at saette politiet til at kropsvisit­ere alle for at finde dyre smykker er tom og ødelaeggen­de symbolpoli­tik. Hermed er vi tilbage ved generalise­ringerne. Det er et mindretal af udlaending­e, der er et problem. Det er først og fremmest de lovreligiø­se imamer og de lovløse bander.

VI HAR BRUG FOR at se flertallet af nye danskere som et gode. Vi har brug for arbejdskra­ft. Spørg bare Dansk Industri. Eller spørg henne i kommunen, om vi har sosu-assistente­r nok. Spørg dig selv, om du har brug for endnu en valgkamp med stakåndede politiker-forsøg på at overgå hinanden i stramninge­r. Spørg om Danmark har brug for det.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Vi har ikke brug for endnu en valgkamp med en flok politikere, der forsøger at overgå hinanden i stramninge­r.
FOTO: JENS DRESLING Vi har ikke brug for endnu en valgkamp med en flok politikere, der forsøger at overgå hinanden i stramninge­r.
 ?? Poul Madsen ansvarshav­ende chefredakt­ør mail: poma@eb.dk ??
Poul Madsen ansvarshav­ende chefredakt­ør mail: poma@eb.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark