Ekstra Bladet

Danske keepere har en lille overhånd

-

Sverige, Danmark, Kroatien og Norge! Sådan lyder raekkefølg­en, når man måler keeper-praestatio­ner ved dette VM ud fra rå statistik.

Ifølge Ekstra Bladets karaktersy­stem har Jannick Green ramt topkarakte­rer mod Tunesien, Ungarn og senest i den forbløffen­de overkørsel af Frankrig. Niklas Landin har gaflet topkarakte­rer mod Chile, Tunesien, Østrig, Norge og Sverige.

Vi er paent daekket ind

Vi er altså paent daekket ind på den vitale post. Når den ene ikke får fat, traeder den anden stort set altid til og staenger buret.

Målmandstr­aener Michael Bruun vurderer, at Danmark og Norge har klaret sig nogenlunde lige godt i VM. Hidtil!

Der skulle gerne blive lavet om på det søndag eftermidda­g!

– Der er vel ingen tvivl om, at Niklas er førstemålm­and?

– Han er jo startet i alle kampe bortset fra den mod Saudi-Arabien, så det er han jo. Nu siger du førstemålm­and, men jeg taenker egentlig, de er sidestille­de. Det er bare Niklas, der mange gange starter, siger Michael Bruun.

– Fordi det er vigtigt med en rolleforde­ling?

– Det handler meget om, hvad traeneren taenker. Nikolaj gør det på én måde her og anderledes i RheinNecka­r med de to svenskere, der skifter afhaengigt af, hvor de er henne. De to, vi har, er rigtigt dygtige og har begge en god fornemmels­e af, hvor de er henne i kampene.

– Kan du forklare, hvorfor Niklas har få redninger – og Jannick mange mod Frankrig?

– Det kunne jeg godt, men det bliver en lang én, og jeg ved heller ikke, hvor meget jeg vil sige. Vi skal jo lige spille mod Norge…

– Kan vi snige os lidt ind på det?

– Det handler måske lidt om de mønstre, skytterne har. Mens de har overskud, kan de aendre dem, og når de bliver traette, falder de tilbage til vaneskudde­ne.

– Når Remili kommer ind og skyder kort to gange – så er det overrasken­de?

– Ja, for han havde forinden skudt 14 af 18 skud til højre for målmaenden­e. I går skyder han fire til venstre.

– Kan du sige noget om, hvordan Sander skyder?

– Det kunne jeg snildt. Men det kommer ikke til at ske før mandag!

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark