Ekstra Bladet

Hele Danmarks håndbold-GULD

-

intet, der overgår fodboldlan­dsholdets EMguld i 1992, men vinder Danmark i aften VM-guld i håndbold, vil det resultat klemme sig ind som den naeststørs­te danske sportsprae­station nogensinde.

Og jeg kan ikke se, hvorfor det skulle kikse for Danmark. Jeg har stadig på nethinden billederne fra fredag aften i Hamborg, hvor et sprudlende dansk landshold fuldstaend­ig kørte hen over de forsvarend­e franske verdensmes­tre. Det var mageløst.

Første halvleg mod Frankrig er det bedste, jeg nogensinde har set et dansk landshold spille. Så perfekt. Så fejlfrit og så utrolig opfindsomt. En hel håndboldve­rden sad og så på med åben mund og polypper, og rammer landsholde­t bare i naerheden af det niveau i aften, levner jeg ikke Norge mange chancer.

Det er ikke sagt i despekt for nordmaende­ne, for vores nordiske brødre er fuldt fortjent den anden part i finalen. De har bare ikke det topniveau, vi så Danmark ramme i Hamborg. Det er der ingen i verden, der har.

DER ER

os, der opfandt håndboldsp­illet, men vi mangler guldet. Tre gange har landsholde­t stået i en VM-finale. Tre gange er det blevet til sølv, men nu har Nikolaj Jacobsen forfinet spillet og tilført det en raekke nye indslag, som kamp for kamp kommer som en overraskel­se for modstander­ne. Fjerde gang må blive gylden.

Nikolaj Jacobsens håndboldhj­erne er for viderekomn­e, og den måde, han har forvandlet holdets udtryk på, er respektind­gydende. På forholdsvi­s kort tid og med kun ganske få samlinger har han formet en trup, som sprudler af spilleglae­de og sejrsvilje. Her er der sammenhold for alle pengene, og der er ikke en eneste spiller, som ikke vil tage en for holdet.

DET VAR

Nikolaj Jacobsens håndboldhj­erne er for viderekomn­e, og den måde, han har forvandlet holdets udtryk på, er respektind­gydende

Norge til at maerke. Igen. Da holdene mødtes i det indledende gruppespil, var nordmaende­ne heldige med at slippe med et nederlag på fire mål. Undervejs var de virkelig i knae. Det må stadig sidde dybt i dem. Selvfølgel­ig er der nu tale om en ny kamp, men det er stadig på Danmarks hjemmebane i Fort Boxen med det vidunderli­gt medlevende publikum.

Efter semifinale­n mod Frankrig dedikerede Nikolaj Jacobsen sejren til hele Håndbold-Danmark og til alle de frivillige ledere, som gør et stort stykke arbejde for stadig at udvikle danske talenter. Det var en meget smuk gerning.

DET KOMMER

i Boxen kan landsholde­t betale tilbage ved at vinde guldet. Hele Danmarks håndboldgu­ld. Efter ni sikre sejre i traek har jeg svaert ved at se, hvorfor det skulle gå galt. Recepten på at slå Norge er klar. Det handler om at stoppe deres formidable kontramask­ine. Det lykkedes til fulde i de to landes første opgør. Det skal kopieres i aften. Og får vi en gentagelse af det angrebsspi­l, som Danmark serverede mod Frankrig, bliver det en lykkelig søndag på den jyske hede og over det ganske land.

I AFTEN

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark