Ekstra Bladet

VERDENS BEDSTE

Nikolaj Jacobsen har målt røv, turet i byen, gået til strip og snydt under løbeturene, naeppe laest en eneste bog om ledelse – og i dag kan han score guldet

-

HERNING (Ekstra Bladet): Hvis man keder sig laenge nok på Sydfyn, kan man en kampfri aften midt på saesonen sagtens ende med et vaeddemål om, hvem der har den største røv!

– Vi var oppe hos Keld Vilhelmsen og Gitte Sunesen og fandt målebåndet frem, fortaeller Søren Haagen, der ikke kan huske resultatet – men mener, det var Nikolaj Jacobsen, der vandt.

Fantastisk spiller

Søren Haagen har kendt den nuvaerende landstraen­er siden 1991 gennem flere saesoner i GOG, og kontakten til den 47-årige kammerat er intakt.

– Nej. Jeg så en fantastisk håndboldsp­iller, nogle gange seriøs – andre gange ikke. Jeg så en fyr, der var et rodehoved med nogle ting og ikke med andre, og jeg fandt en god ven, der rummer utroligt meget håndbold-intelligen­s, siger Søren Haagen.

– Vi mistede Kim G. Jacobsen, og i en saeson spillede Nikolaj back og gjorde det fantastisk. Han har et godt overblik, han er dygtig rent håndboldfa­gligt, men uden for banen er han ikke intellektu­el og har ikke laest ti bøger om ledelse. Han leder på sin måde.

– Han er en god kammerat og stadig en glad dreng. Han spreder glaede, men på banen er ingen i tvivl – udenfor opfører han sig som alle andre spillere. Han kan skille tingene ad, uden det går ud over seriøsitet­en, siger Søren Haagen.

Tog ti kilo på

Seriøs var så ikke altid et ord, der blev haeftet på Nikolaj Jacobsen i de yngre år, da han godt kunne tage ti kilo på under en sommerferi­e, hvor kroppen blev holdt i gang ved at løbe på vandski ud for Smørmosen på Thurø.

Nikolaj Jacobsen har også kastet op i en enkelt grøft eller to, hvis det da ikke lykkedes ham at snyde Bent Nyegaard under strabadser­ne.

– Nikolaj er god til at finde en genvej, men ellers ved jeg ikke så meget om det. Jeg løb jo oppe foran, konstatere­r Søren Haagen grinende.

Turede den i byen

GOG spillede fra midt i 90’erne fast ude i Europa, og det var et must for spillerne, at et Champions League-opgør på udebane skulle fejres.

– Vi gik også i byen fredag, hvis vi spillede søndag, og onsdag/torsdag var der strip på Den blå Gård, fortaeller den tidligere landsholds­målmand om tiden under den norske traener Terje Andersen.

– Det var en anden tid, siger Søren Haagen.

Uden for banen er han ikke intellektu­el og har ikke laest ti bøger om ledelse. Han leder på sin måde

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark