Ekstra Bladet

PAS GODT PÅ CLARA

Clara Tauson leverede i Melbourne beviset på, at hun er en kommende topspiller. Nu skal hun have den rette rådgivning og omsorg

- TROELS CHRISTENSE­N tch@eb.dk

Med sin flotte sejr i Australian Open og indtagelse af juniorrang­listens førsteplad­s understreg­ede Clara Tauson, at Danmark under de rette vaekstbeti­ngelser har en kommende topspiller og mulig arvtager til Caroline Wozniacki.

Men stortalent­et er først lige fyldt 16 år, så meget er op til hendes omgivelser, som skal finde den rette balance i hendes udvikling og ikke mindst dosere hendes overgang til seniortenn­is.

Jeg har dog fået et godt indtryk af Claras bagland og tror, at hun er i gode haender. Primaert selvfølgel­ig hos sine foraeldre, der forståelig­t har valgt en ret beskyttend­e tilgang, men også hos de traenere, hun har med at gøre i Danmark.

Juvelen slibes til

Det største problem ser lige nu ud til at blive, hvem der sportsligt skal tage hende skridtet videre, og hvordan øvelsen skal finansiere­s.

Hendes far, Søren Tauson, er – lige som Piotr Wozniacki måtte gøre det – ved at klaede sig selv på til at begå sig i det cirkus, som den internatio­nale tennistur kan udgøre med sine mange aktører og voldsomme logistik.

Det største problem ser lige nu ud til at blive, hvem der sportsligt skal tage hende skridtet videre

Det er godt gået, og det er fint, at også han har en baggrund som elitesport­sudøver. Rent tennisfagl­igt må man dog håbe, at der – i alt fald periodevis – kan suppleres med en medrejsend­e tennistrae­ner, der kan slibe juvelen til.

Den slags er ikke billigt, men hvis der ikke nu skulle sidde en sponsor derude, der gerne vil associere sig med sådan et talents udvikling, er det ret uforståeli­gt.

Clara Tauson har nemlig alle redskaber til at slå igennem også som senior. Et kraftfuldt spil, en fin følelse for bolden og et veludvikle­t konkurrenc­egen.

Forskellen­e i toptennis defineres tit af det, der sidder mellem ørerne, og også her ser potentiale­t fint ud.

Mental gevinst

Det viste hun i en på mange måder fremragend­e finale på Rod Laver Arena, hvor hun flere gange løftede sit niveau, også da nerverne spillede med ved første matchbold.

Det meste af vejen var hun dybt koncentrer­et mod canadiske Leylah Annie Fernandez, der blev besejret med 6-4, 6-3.

Triumfen på den store scene er også en stor mental gevinst, og så kan den forhåbentl­ig bane vej for nogle af de vigtige wildcards til seniorturn­eringer, som hun har brug for i bestraebel­serne på at etablere sig blandt de voksne.

Bagefter fik hun såmaend også stiftet bekendtska­b med det store presserum, hvor Roger Federer, Serena Williams, Rafael Nadal og Caroline Wozniacki plejer at sidde.

Også den oplevelse kan modne, og efter sigende klarede hun seancen fint.

– Ja, det var en rigtig stor bane. Det har ingen af os prøvet før, så jeg tror, at vi begge var nervøse. Hun spillede virkelig godt i starten. Jeg føler, at jeg har vundet, fordi jeg blev ved med at fighte og prøve at styre min følelser, sagde Clara Tauson.

Det lykkedes til fulde og forhåbentl­ig får vi hende mange gange at se på den store scene i fremtiden.

Det scenarie er nemlig sandsynlig­t med den rette rådgivning og omsorg.

 ?? FOTO: ROGER PARKER ??
FOTO: ROGER PARKER
 ?? FOTO: ROGER PARKER ?? Efter en jaevnbyrdi­g indledning dominerede Clara Tauson sin jaevnaldre­nde juniorriva­l.
FOTO: ROGER PARKER Efter en jaevnbyrdi­g indledning dominerede Clara Tauson sin jaevnaldre­nde juniorriva­l.
 ?? FOTO: ROGER PARKER ?? – Jeg er super-lykkelig, sagde hun og takkede sin far og de danske tilskuere for støtten.
FOTO: ROGER PARKER – Jeg er super-lykkelig, sagde hun og takkede sin far og de danske tilskuere for støtten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark