Ekstra Bladet

Tre af børnene var ikke mit valg

Den yngste er fem måneder. Riskaer naegter at skifte ble, vil have sin nattesøvn, vil ikke gå med barnevogne­n og står ikke tidligt op for at dikke-dikke

-

Praecis som ved oprettelse­n af en ny virksomhed satte Klaus sig over for sin partner og indledte forhandlin­gerne.

Der blev lavet en plan, der blev forventnin­gs-afstemt, og der blev indgået en aftale. 28-årige, frisørudda­nnede Anne Pia Lykke Ring skulle have det barn, hun ønskede sig – men der var ikke noget af rafle om. Riskaer skal ikke have ødelagt sin nattesøvn på grund af amning, han skal ikke tidligt op om morgenen og dikke-dikke, han går under ingen omstaendig­heder med barnevogne­n, og bleskift står hun også for. Til gengaeld tager han sig af indkøb og madlavning.

– Det er ingen hemmelighe­d, at Anna gerne ville have børn. Det ville vaere urimeligt, hvis jeg fratog hende den mulighed, har Riskaer tidligere sagt til B.T.

– På den anden side må hun have en forståelse for, at jeg er et andet sted i livet end hende. Man kan ikke forvente, at jeg kan vaere en moderne far som de 28-årige, der deltager ligeligt i alt det arbejde, der er efter at have fået en baby.

ANNA PIA LYKKE RING er den femte kvinde, Klaus Riskaer får barn med. Hans første kone, Anne-Mette Sølbeck, fik han sønnerne Christian og Frederik med. Mette Marie Thomsen er mor til sønnen Kristoffer på 11 år.

Nogenlunde samtidig afslørede en opringning fra hans tidligere elskerinde Jasmin Dahli fra London, at han var blevet far til endnu en søn, Christophe­r. I 2014 blev modellen Laura Petersen mor til hans datter, Isabella, som han ser ’hver anden eller tredje uge’, har han tidligere forklaret. Undervejs nåede Klaus Riskaer også at vaere gift med Jill Andersen, som han dog ikke fik nogen børn med.

– Jeg er konservati­v i forhold til familievae­rdier. Børn skal helst bo sammen med mor og far. Sådan er det ikke blevet for mig, men jeg ser mine børn. Alle sammen.

– Så du og Anna skal vaere sammen, til døden jer skiller – for Adams skyld?

– Det kan man aldrig vide.

– Jeg mener jo, at vi – isaer de unge – er serie-monogame. Så lad os se, om jeg holder.

I Klaus Riskaers tilfaelde er den serie bestemt ikke en mini-serie, erkender han selv.

EFTER DET FØRSTE AEGTESKAB med Anne-Mette Sølbeck blev kvinderne yngre, og de blev ofte skiftet ud. Jill Andersen på 21 år, Darja på 21 år, Cecilia på 24 år, Mette Marie på 26 år, Laura på 27 år. For bare at naevne nogle.

– Men ’God damn it’, hvor har jeg også haft meget modstand undervejs. Så alene det at overleve og vaere nogenlunde velfungere­nde under så stort et pres er vanvittigt hårdt. Og så kan det jo godt vaere, at jeg har haft svaert ved at baere et forhold igennem. Et parforhold er benhårdt arbejde

– det kommer hverken let eller billigt, siger han og griner.

– Det falder mig bare naturligt med yngre kvinder. Og det er fint.

– Hvis nogen har et problem med – eller kalder det dårlig moral – at jeg skifter kvinderne ud. Ja ... det kan jeg jo ikke rigtig sige noget til.

– Jeg er helt med på, at der måske sidder nogen ude ved kakkelbord­ene og taenker, at det ikke er saerlig moralsk at få seks børn med fem forskellig­e – og unge – kvinder. Man glemmer jo, at tre af de børn med tre af kvinderne var børn, som jeg ikke havde nogen aftale om at skulle vaere far til. Det var ikke mit valg, fortaeller Riskaer, der ikke har juridiske samvaersor­dninger om børnene, for ’alt er eksemplari­sk, og alle kan sammen på kryds og tvaers af relationer­ne’:

– Jeg har to børn med min første kone, og nu har jeg en lille baby med min samboende kaereste, Anna. Deres liv har jeg vaeret – og er – en stor del af i hverdagen. Og så har jeg de tre børn imellem, som jeg holder meget af, men det er en anden historie. Det var moderne, selvstaend­ige kvinder, der ville have børn, hvor faderen ikke skulle vaere en del af den beslutning.

– Jeg står selvfølgel­ig ved mine børn, uanset hvordan de er opstået, jeg står ved mine faderskabs­forpligtel­ser og har naervaer og kaerlighed over for dem.

– Faderskabs­forpligtel­ser? Betaler du børnebidra­g til dem?

– Hvordan jeg privatøkon­omisk har arrangeret mig med de tre mødre, er ikke et offentligt anliggende, da det vedrører deres forhold.

Et parforhold er benhårdt arbejde – det kommer hverken let eller billigt

Det falder mig bare naturligt med yngre kvinder. Og det er fint

 ??  ?? 1
1

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark