Ekstra Bladet

STOP PERVERSE PSYKOLOGER

KRÆVER LOVÆNDRING: – Det er uhørt, at psykologer kan fortsætte med at praktisere, selvom de er mistænkt for overgreb på klienter, mener DF’s Liselott Blixt

- HELLE FUUSAGER helle. b.fusager@ eb.dk

En psykolog blev fredag dømt for at misbruge sin klient som sexslave. Mens efterforsk­ningen og retssagen stod på, kunne han lovligt fortsætte sin praksis, selvom Psykolognæ­vnet vurderede, at han var til fare for andre patienter.

Nu er han altså fundet skyldig i at have udnyttet sin klient gennem flere måneder, men fordi psykologen har anket dommen, kan han fortsætte med at praktisere frem til landsrette­ns afgørelse.

– Det er grotesk og forkert og burde slet ikke kunne lade sig gøre. Jeg tror, at de færreste af os vil behandles af en voldtægtsf­orbryder, siger Liselott Blixt, der er psykiatri- og sundhedsor­dfører i Dansk Folkeparti.

Andre regler

Psykologen kunne ikke stoppes, fordi reglerne er anderledes for psykologer end for tandlæger, sygeplejer­sker, læger og andre sundhedspe­rsoner. Hvor de andre automatisk mister retten til titel og til at behandle, hvis de får frataget deres autorisati­on, kan psykologer fortsætte som ikke- autorisere­t.

– Helt konkret bør psykologer­ne lovgivning­smæssigt lægges ind under Sundhedsmi­nisteriet og være en del af sundhedsvæ­senet. Det er der, de hører til – de behandler jo folk og hjælper dem til at få de bedre, siger Liselott Blixt.

Sundhedsgr­uppen i DF undersøger lige nu mulig- heden for, at alle psykologer kommer ind under Sundhedsmi­nisteriets lovgivning og dermed skal have en autorisati­on, som man kan tage fra dem, hvis de bryder regler, begår massive fejl eller udnytter klienter.

Opbakning

Og det ser umiddelbar­t lovende ud for Liselott Blixts forslag.

– Det er uacceptabe­lt og frygteligt, og jeg vil gerne være med til at gøre det, der skal gøres her på Christians­borg, så det kan stoppes. Det taler ind i det underligge­nde problem, at der stadig bliver gjort forskel på fysiske og psykiske sygdomme, siger Pernille Schnoor, sundheds- og psykiatrio­rdfører for Alternativ­et.

Også Enhedslist­ens sundhed- og psykiatrio­rdfører, Peder Hvelplund, mener, at der skal føres tilsyn med alle psykologer.

– Herudover skal Psykolognæ­vnet have flere muskler, så de kan fratage psykologer retten til at praktisere. Det skal ikke være sådan, at man skal helt til domstolene for at fratage en psykolog sin titel, siger han.

Jeg tror, at de færreste af os vil behandles af en voldtægtsf­orbryder

 ?? FOTO: LISELOTTE SABROE/ RITZAU SCANPIX ?? Helt uacceptabe­lt I modsætning til andre erhvervsgr­upper som læger, revisorer og advokater kan man ikke administra­tivt fratage en psykolog retten til sin titel, hvis vedkommend­e mistænkes for kriminelle forhold. Det vil DF’s Liselott Blixt have ændret.
FOTO: LISELOTTE SABROE/ RITZAU SCANPIX Helt uacceptabe­lt I modsætning til andre erhvervsgr­upper som læger, revisorer og advokater kan man ikke administra­tivt fratage en psykolog retten til sin titel, hvis vedkommend­e mistænkes for kriminelle forhold. Det vil DF’s Liselott Blixt have ændret.
 ??  ?? Ekstra Bladet i går.
Ekstra Bladet i går.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark