Ekstra Bladet

Du er godt nok svær at slå ihjel

25-årige mand er tiltalt for at have mishandlet en kvinde. Han nægter sig skyldig

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette.k.jespersen@eb.dk

Anklageskr­iftet mod en 25årig mand er nærmest ubegribeli­g læsning. Her står manden tiltalt for flere tilfælde af grov mishandlin­g og drabsforsø­g på en kvinde fordelt over fire måneder.

Sagen starter i Retten i Nykøbing Falster 19. februar.

Det var 26. december 2017, at manden i følge anklageskr­iftet forsøgte at dræbe kvinden på en adresse i Sakskøbing ved først at slå hende med et bordben ved tindingen, hvorefter han viklede et reb flere gange rundt om kvindens hals, men hun lå på gulvet, satte sin fod på hendes bryst og mave og strammede til, så hun ikke kunne tale og havde besvær med at få luft.

’ Forsøget mislykkede­s, da kvælningsf­orsøget viste sig sværere, end han havde regnet med, hvorfor han løsnede grebet og udtalte:

’ Det var godt nok pokkers, at du ikke vil dø’, eller ’du er godt nok svær at slå ihjel’ eller lignende’, fremgår det af anklageskr­iftet.

Vilde skader

Overfaldet resultered­e blandt andet i hævelse og blålig misfarvnin­g af halsen, smerter i venstre side af maven, blødninger i øjnene, sår i hovedet og brud på kindben, fremgår det.

Ved et tidligere tilfælde

på samme adresse, 12. september 2017, blev kvinden ifølge anklageskr­iftet slået med et vasketøjss­tativ lavet af metal på kroppen og i ansigtet, så hun mistede bevidsthed­en, brækkede tre ribben, fik blødning under højre trommehind­e, en sammenklap­pet lunge, fraktur på kraniet og blodansaml­inger uden på hjernen ved tindingebe­net.

I samme forbindels­e truede manden hende ifølge

anklageskr­iftet på livet, hvis hun snakkede med politiet, fordi han ellers ’ville grave et hul og smide hende ned i det og hælde benzin ud over hende og sætte ild til det’, ligesom han sagde, at ’der stod personer på begge sider af huset, og at hun ville blive skudt, hvis hun forsøgte at gå ud’.

Tidligere straffet

Den 25- årige mand er tidligere straffet for vold.

Han er også tiltalt for i forening med en medtiltalt at have begået røveri mod en anden kvinde på en adresse i Sakskøbing og for vidnetrusl­er, hvis hun talte med politiet.

Ekstra Bladet har talt med Peter Kragh, der er forsvarer for den 25- årige. Han oplyser, at hans klient nægter sig skyldig i det, han er tiltalt for.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Den 25- årige er tiltalt for at have udsat kvinden for et voldsorgie over flere omgange.
FOTO: PER RASMUSSEN Den 25- årige er tiltalt for at have udsat kvinden for et voldsorgie over flere omgange.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark