Ekstra Bladet

Elev dræbt i flystyrt

- CHRISTINA EHRENSKJÖL­D

Khalid Sadaqat blev dræbt, da han var i færd med det, han altid havde drømt om at kunne leve af. Den 26- årige pilotelevs liv endte brat, da noget gik galt i cockpittet på det træningsfl­y, som han sammen med sin instruktør fløj vest for Madrid.

– Det, vi har fået at vide, er, at det gik galt, da de som led i en øvelse slukkede motoren for derefter at starte flyet igen.

– I det øjeblik kommer der et letvægtspr­opelfly forbi og rammer dem, og herefter ved man ikke, hvad der sker, fortæller Khalid Sadaqats storebror Jahid Sadaqat.

Ifølge familiens oplysninge­r fra myndighede­rne blev Khalid Sadaqat og hans kvindelige spanske instruktør dræbt på stedet, da flyet ramte jorden.

Dybt ambitiøs

En anden af Khalid Sadaqats brødre er rejst til Spanien for at hente den nu afdødes jordiske rester. I dag bliver han lagt i jorden på den muslimske gravplads i Brøndby.

Den dræbte pilotelevs familie er i dyb sorg.

– Vi var seks brødre. Nu er vi fem brødre og to søstre og min far og mor. Det her kommer til at påvirke os resten af livet, siger Jahid Sadaqat, der mindes sin lillebror som en dybt ambitiøs mand og flot fyr.

– Pilotuddan­nelsen tog al hans tid, han var single. Han brugte omkring 14 timer om dagen på studiet, fortæller storebrore­n, som tilføjer, at broderen, efter han var blevet student fra Køge Gymnasium, studerede internatio­nal business på Syddansk Universite­t i Slagelse og CBS.

Khalid Sadaqat var af afghansk afstamning, men har boet størstedel­en af sit liv i Danmark og var dansk statsborge­r.

 ?? PRIVATFOTO ?? Khalid Sadaqat havde knoklet for at skaffe en halv millioner kroner til pilotuddan­nelsen.
PRIVATFOTO Khalid Sadaqat havde knoklet for at skaffe en halv millioner kroner til pilotuddan­nelsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark