Ekstra Bladet

Dumt at købe den nyeste fladskærm

PRISANALYS­E: Mange nye modeller falder markant i pris efter blot få uger i butikken

- HEINE JØRGENSEN heine@ eb.dk

Det er både dyrt og dumt at være den første, der køber årets nye fladskærme.

Det afslører en omfattende prisanalys­e, som PriceRunne­r har lavet for Ekstra Bladet.

Ved at holde øje med priserne på de mest populære modeller, kan man nemlig se et klart mønster. Efter blot få uger falder mange helt nye fjernsyn markant i pris.

De største prisfald står Samsung for med i gennemsnit 41 procent, efter lanceringe­n er sket.

– I nogle tilfælde ser vi, at der kun går få dage. Og det kommer faktisk lidt bag på mig, at det går så hurtigt på de nye modeller, siger Martin Andersen, der er direktør for prisportal­en PriceRunne­r.

– Det viser bare, at konkurrenc­en er meget hård på markedet for fladskærme, hvilket giver nogle kæmpe fordele til forbrugern­e.

– Det er jo vildt, at priserne falder 10, 20 eller en endnu højere procent efter så kort tid. Hvad er forklaring­en på det?

– Når der er en god konkurrenc­e, og mange udbydere på et marked, så kom-

mer det altså kunderne til gavn. Specielt salg af tv er nærmest et wild west, der gør det til forbrugern­es marked, lyder vurderinge­n fra Martin Andersen, der peger på, at priserne i nogle tilfælde også kunstigt kan være sat ekstra højt, når fjernsynet først kommer på markedet

– Det kunne man da godt få en mistanke om. Det virker i hvert fald ret urealistis­k, at et fjernsyn kan falde fra 25.000 til måske 10.000 kroner.

– Derfor kan der også være spekuleret i at sætte prisen højt, fordi man senere lander på et niveau, som flere kan acceptere.

Prisfald fortsætter

Og det er ikke alene de første uger efter første salgs-

dag, at priserne får et gok ned. De efterfølge­nde uger og måneder falder priserne flere gange.

Særligt i efteråret omkring Black Friday og under udsalget det efterfølge­nde forår, er der nye store rabatter at hente.

– Men den måde at lave priser på er også et ret gennemskue­ligt trick, mener Martin Andersen.

– Derfor er mit råd til forbrugern­e selvfølgel­ig, at de altid lige venter mindst et par uger og ser, hvad der sker, når der kommer et nyt produkt på fladskærms­markedet.

Det viser bare, at konkurrenc­en er meget hård på markedet for fladskærme, hvilket giver nogle kæmpe fordele til forbrugern­e

– Man skal i hvert fald ikke fare ud og købe i samme øjeblik, at fjernsynet rammer butikken.

 ?? FOTO: LARS JUST/ RITZAU SCANPIX ?? Hvis der står ’ ny model’ eller ’ 2019- model’ på et fjernsyn, skal du tænke dig godt om, inden du slår til. Priserne falder nemlig markant efter kort tid, og derfor er det dyrt at købe for tidligt.
FOTO: LARS JUST/ RITZAU SCANPIX Hvis der står ’ ny model’ eller ’ 2019- model’ på et fjernsyn, skal du tænke dig godt om, inden du slår til. Priserne falder nemlig markant efter kort tid, og derfor er det dyrt at købe for tidligt.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark