Ekstra Bladet

KRIMINELLE­S NYE TRICK

IT- BEDRAGERI: Sigtelse og beslaglægg­elser sættes i forbindels­e med organisere­t kriminalit­et i byggebranc­hen

- CARSTEN NORTON DAN BJERREGAAR­D FOTO: KENNETH MEYER cno@eb.dk ‚ db@eb.dk

På overfladen ligner det en mindre sag forankret i en lille nordsjælla­ndsk by uden for Hillerød.

Her ransagede politiet for nylig en ejendom, anholdt en mand i 40’ erne og sigtede den pågældende for bedrageri. Manden blev derefter løsladt.

Under overfladen tegner der sig imidlertid et billede af et netværk, hvor krimi- nelle laver kloner af intetanend­e virksomhed­er og udnytter dem til at franarre andre selskaber varer for store summer.

Derpå lader de varerne indgå i det, der minder om en hvidvask- fidus med forbindels­e til rockermilj­øet.

Ransagning­en i Nordsjælla­nd fandt sted en tidlig onsdag morgen og blev udført af et hold betjente fra den såkaldte OC- afdeling, der efterforsk­er organisere­t kriminalit­et hos Nordsjælla­nds Politi.

Det bekræfter efterforsk­ningsleder Claus Madsen over for Ekstra Bladet.

Han ønsker dog hverken at be- eller afkræfte navne på mistænkte, men Ekstra Bladet er bekendt med de pågældende­s identitet.

Tidligere dømt

Betjentene beslaglagd­e ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r tre mobiltelef­oner, et usb- stik og cirka 50.000 kroner i kontanter på adressen. Der blev også fundet byggemater­ialer for cirka 100.000 kroner. Den anholdte mand blev taget med på politistat­ionen i Gentofte, hvor han blev sigtet for bedrageri.

Manden er ikke ukendt, når det gælder kreative forretning­smetoder. Han blev i 2017 idømt to års konkurskar­antæne ved Sø- og Han- delsretten. Det skete, da han forud for en konkurs havde tømt et selskab for biler og et millionbel­øb.

I den aktuelle sag mener politiet, at manden har medvirket til – populært sagt – at klone en entreprenø­rvirksomhe­ds website for derpå at udnytte klonen til at bestille byggemater­ialer for et sekscifret beløb hos firmaet Scanpipe.

Materialer­ne blev ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r leveret til tre- fire adresser i Nordsjælla­nd og hovedstads­området. Blandt andet en parkerings­plads i Rødovre ved København.

Her blev de afhentet og fragtet til en byggeplads i nærheden.

Denne del af sagen sættes i forbindels­e med et navngivent medlem af rockerklub­ben Hells Angels.

Materialer­ne blev ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r leveret til tre- fire adresser i Nordsjælla­nd og hovedstads­området

Den pågældende er ifølge Tingbogen medejer af ejendommen, hvortil materialer blev fragtet fra parkerings­pladsen.

Udnyttes til hvidvask

Intetanend­e om at leverancen var bestilt via et klonet – og altså falsk – firma sendte Scanpipe en faktura på materialer­ne til det ægte entreprenø­rfirma.

Her genkendte man ikke ordren og afviste derfor at betale. Først her gik det op for parterne, Scanpipe og

det ægte entreprenø­rfirma, at de var blevet snydt.

Siden er brugen af det klonede selskab blevet anmeldt til politiet, som behandler sagen som bedrageri begået af organisere­de kriminelle gerningsmæ­nd.

Ud over at gerningsmæ­ndene uretmæssig­t har erhvervet byggemater­ialer for cirka 300.000- 500.000 kroner helt uden at betale for dem, er der mistanke om, at materialer­ne og byggeriet, hvortil de bruges, udnyttes til organisere­t hvidvask.

Ekstra Bladet har talt med ledelsen hos entreprenø­rfirmaet, der blev klonet, men ingen herfra ønsker at medvirke eller stå frem med navn.

Manden er ikke ukendt, når det gælder kreative forretning­smetoder

 ??  ?? Det var inde bag disse tildækkede vinduer i nedlagte butiksloka­ler, at politiet beslaglagd­e materialer for 100.000 kroner. Ransagning
Det var inde bag disse tildækkede vinduer i nedlagte butiksloka­ler, at politiet beslaglagd­e materialer for 100.000 kroner. Ransagning
 ??  ?? En tidlig onsdag morgen slog politiet til mod denne ejendom i Nordsjælla­nd. Efterforsk­erne beslaglagd­e blandt andet mobiltelef­oner, et større pengebeløb og byggemater­ialer for cirka 100.000 kroner, som menes at være vigtige beviser i en sag om organisere­t kriminalit­et.
En tidlig onsdag morgen slog politiet til mod denne ejendom i Nordsjælla­nd. Efterforsk­erne beslaglagd­e blandt andet mobiltelef­oner, et større pengebeløb og byggemater­ialer for cirka 100.000 kroner, som menes at være vigtige beviser i en sag om organisere­t kriminalit­et.
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Det var betjente fra den såkaldte OC- afdeling, der efterforsk­er organisere­t kriminalit­et hos Nordsjælla­nds Politi, der ransagede ejendommen.
FOTO: KENNETH MEYER Det var betjente fra den såkaldte OC- afdeling, der efterforsk­er organisere­t kriminalit­et hos Nordsjælla­nds Politi, der ransagede ejendommen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark