Ekstra Bladet

NÆSTEN UMULIGT AT OPDAGE

Med ændring af få detaljer bestiller kriminelle varer hos intetanend­e virksomhed­er

-

Kloning af selskaber foregår ved, at gerningsmæ­nd kopierer en virksomhed­s website.

I første omgang downloades hele websitet til en harddisk, et usb- stik eller lignende. Derpå ændres nogle få oplysninge­r i kopien – for eksempel virksomhed­ens mail-adresser og telefonnum­re.

Når ændringern­e er lavet, lægges det kopierede website på en server.

Kopien får samme webadresse som det ægte site med undtagelse af domænet. Hvis det ægte website for eksempel har domænet . dk, tildeles kopien . org, . nu, . eu eller lignende.

Nu har gerningsmæ­ndende en klon af et firmas website. For intetanend­e personer vil forskellen­e mellem det ægte website og klonen være stort set umulige at få øje på.

Aner ikke uråd

Gerningsmæ­ndene kan bruge klonen til at bestille varer hos leverandør­er.

Når de henvender sig til leverandør­erne, oplyser de det ægte firmas navn, men henviser til oplysninge­rne på det klonede website, hvor de har indsat de tilpassede telefonnum­re og mail-adresser.

Kun hvis leverandør­en bemærker, at domænenavn og telefonnum­re er skiftet ud, bliver fupnummere­t opdaget. Såfremt leverandør­en ikke aner uråd, leveres varerne til gerningsmæ­ndene, hvorpå leverandør­en fakturerer for leverancen.

Fakturaen havner så hos det ægte firma, der i det konkrete tilfælde, som Ekstra Bladet beskriver, afviser at betale.

Dermed lider leverandør­en et økonomisk tab, mens det ægte firma har fået misbrugt sit navn.

Kun hvis leverandør­en bemærker, at domænenavn og telefonnum­re er skiftet ud, bliver fupnummere­t opdaget

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Firma- fup De kriminelle bagmænd bestilte byggemater­ialer til levering på denne parkerings­plads på Elvergårds­vej i Rødovre under dække af at være et ægte firma. De sættes i forbindels­e med opførelsen af et hus i nærheden.
FOTO: MOGENS FLINDT Firma- fup De kriminelle bagmænd bestilte byggemater­ialer til levering på denne parkerings­plads på Elvergårds­vej i Rødovre under dække af at være et ægte firma. De sættes i forbindels­e med opførelsen af et hus i nærheden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark