Ekstra Bladet

Jo større stjernerne var jo mere ydmyge var de

ROCK’N’ROLL: Musikeren Kén Børjesen har aldrig haft en karrierepl­an. Alligevel er det lykkedes ham at jamme med David Bowie og optræde med Lionel Richie og Cliff Richard

- MAJA SKOV VANG FOTO: OLIVIA LOFTLUND redaktione­n@ eb.dk

Jeg kiggede på dem og spurgte, om de havde drukket af natpotten

Det er de færreste, der er kommet hjem fra arbejde og har sagt: ’ I dag spillede jeg med Lionel Richie’, men det kunne Kén Børjesen fra Brønshøj en dag i slutningen af 90’ erne.

Han har også spillet sammen med Cliff Richard, jammet med David Bowie og drukket øl med Roger Whittaker.

– Jeg tænkte ikke så meget over det dengang, men på afstand er det gået op for mig, at det faktisk var ret stort, fortæller Kén Børjesen, der har ærmerne fulde af gode anekdoter, men afstår fra at udlevere stjernerne.

– Jeg kan sige, at jo større stjernerne var, jo mere ydmyge var de. For eksempel kom Tom Jones hen og præsentere­de sig med navn for alle i studiet, fortæller den 60- årige musiker og tænker sig om, inden der alligevel kommer en lille historie:

– Da David Bowie var forbi, jammede han med Keld Heick, selvom han ikke havde fået lov af sin manager. Det lød fantastisk, men desværre fik manageren klippet det ud af programmet.

Drukket af natpotten

Vi skal tilbage til midten af 90’ erne for at forstå, hvordan Kén Børjesen endte i det gode selskab. Dengang varmede han op for forskel- lige bands hos Danmarks Radio. En dag blev han kaldt ind på DR- redaktør Morten Carlssons kontor, hvor også Keld Heick sad:

– De spurgte, om jeg kunne tænke mig at blive kapelmeste­r for et nyt propram.

– Jeg kiggede på dem og spurgte, om de havde drukket af natpotten. Jeg havde ikke læst noder i mange år, og jeg tvivlede på, om jeg var dygtig nok.

Bedre musiker

’ Musikbutik­ken’ med Keld Heick som vært og Kén Bøjersen som kapelmeste­r blev vist lørdag aften fra 1998 til 2002. Kén, der som kapelmeste­r var ansvarlig for bandet i studiet, spillede også selv guitar i programmet.

– Jeg blev en bedre musiker, fordi jeg arbejdede med folk, der var langt dygtigere, end jeg var.

Kén stoppede på DR efter cirka fem år. Han arbejder i dag som videoprodu­cent i sin egen virksomhed og spiller musik med Søren Sebber Larsen under navnet Receptioni­sterne.

Jeg greb ikke chancen

– Ærgrer du dig over, at du ikke blev i underholdn­ingsbranch­en?

– Hvis man ser det i bagklogska­bens klare lys, så fik jeg en masse chancer, som jeg ikke greb. Jeg har aldrig været særlig strategisk, og jeg valgte at have en familie. Men en gang imellem, når jeg er ude og høre musik, så får jeg en albue i siden fra min kone. For jeg kunne gøre det lige så godt som ham på scenen.

 ??  ?? Sideløbend­e med sit job som kapelmeste­r, passede Kén sit arbejde som videoprodu­cent for en virksomhed, der solgte høreappara­ter.
Sideløbend­e med sit job som kapelmeste­r, passede Kén sit arbejde som videoprodu­cent for en virksomhed, der solgte høreappara­ter.
 ??  ?? Da Roger Whittaker var gæst i Musikbutik­ken, ville han gerne ud at drikke nogle øl med Kén, men Whittakers manager syntes, det var en dårlig idé, så de to endte med at sidde i lobbyen i TV Byen og skåle i stedet for.
Da Roger Whittaker var gæst i Musikbutik­ken, ville han gerne ud at drikke nogle øl med Kén, men Whittakers manager syntes, det var en dårlig idé, så de to endte med at sidde i lobbyen i TV Byen og skåle i stedet for.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark