Ekstra Bladet

HELT UACCEPTABE­LT

- Mia Nyegaard ( R) Socialborg­mester København

Ekstra Bladet skrev torsdag om hjemløse René Holm, der er blevet offer for zoneforbud­det og nu er bortvist fra Københavns Kommune.

Det er godt, at historiern­e om de helt uacceptabl­e konsekvens­er, som zoneforbud­det har for Københavns hjemløse, kommer frem, og jeg vil gøre mit for at presse på for at få fjernet den her skrækkelig­e lov.

Det er for mig uforståe-

Vi bliver ikke et rigere samfund af at jage de mest udsatte

ligt, at vi er kommet dertil, at politiet nu legitimt kan bortvise en hjemløs fra en kommune og måske endda fra en, hvor han eller hun har tilbragt mange år af sit liv.

Løsningen er ikke at lukke øjnene og flytte personer fra en kommune til en anden.

Det er ren symbolpoli- tik, og vi bliver ikke et rigere samfund af at jage de mest udsatte.

De hjemløse skal ikke skjule sig af frygt for lejrbøder eller karantæner, men behandles værdigt og med respekt.

Det er ikke rimeligt, at regeringen stresser en gruppe mennesker, som i forvejen lever i en stresset

og udsat hverdag.

Som jeg for nylig gav udtryk for, er et af mine nytårsønsk­er for 2019, at vi får fjernet zoneforbud­det, da det undergrave­r det sociale arbejde på området. Derfor vil jeg opfordre mine partifælle­r på Christians­borg til igen at fremføre zoneforbud­dets konsekvens­er over for regeringen.

 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? Mia Nielsen kalder det uforståeli­gt, at politiet i dag kan udstøde zoneforbud for hjemløse som for eksempel René Holm.
FOTO: OLIVIA LOFTLUND Mia Nielsen kalder det uforståeli­gt, at politiet i dag kan udstøde zoneforbud for hjemløse som for eksempel René Holm.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark