Ekstra Bladet

Borgere er ikke brikker i dit politiske spil

-

Jeg kunne i for nylig læse i Ekstra Bladet, at Peter Skaarup ( DF) mener, der er hold i at blande plejehjems­pladser og regionsråd­snedlæggel­se sammen. Han peger på behandling­en af den 92årige Einar Flintrup som årsag til den sammenlign­ing.

Det er én ting at mene, at regionerne skal nedlægges. En holdning, som Skaarup abonnerer på. Men det er noget helt andet at gøre en borger til en brik i sit politiske spil. Det er tilfældet, når Skaarup blander ting sammen, der åbenlyst ikke hænger sammen.

Jeg er naturligvi­s enig med Skaarup i, at Einars situation langt fra er ønskværdig. Einar burde være blevet grebet af sundhedsvæ­senet langt tidligere, end det er tilfældet, men at tilbyde ham en plejehjems­plads er alene kommunens ansvar, og det er ikke noget, som Skaarup kan kæde sammen med regionsråd­ene.

Jeg må insistere på et minimum af anstændigh­ed i debatten. For netop Skaarups indlæg er desværre udtryk for en usag- lig argumentat­ion.

I indlægget kan jeg nemlig også læse, at DF mener, at en nedlæggels­e af regionsråd­ende vil betyde flere penge til kommunerne. Det regnestykk­e vil jeg gerne se, for det må således være forsvinden­de små penge, som DF mener, at kommunerne kan drive sundhed for.

En nedlæggels­e af regionsråd­ene vil nemlig kun frigøre 80 millioner. Skal de fordeles på 98 kommuner, så har jeg oprigtigt svært ved at se, hvordan

Skaarup mener, at kommunerne vil kunne løfte noget som helst med det beløb. Det vil være 0,8 millioner per kommune – det svarer til en forøgelse af kommunerne­s årlige budget på kun 0,03 procent.

Jeg håber på det bedste for Einar, og af netop samme årsag ønsker jeg ikke for ham, at han forbliver en brik i Peter Skaarups politiske spil. Sophie Hæstorp Andersen Regionsfor­mand Region Hovedstade­n Formand for Psykiatrio­g Socialudva­lget i Danske Regioner

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Sophie Hæstorp Andersen skælder ud på Peter Skaarup.
FOTO: JENS DRESLING Sophie Hæstorp Andersen skælder ud på Peter Skaarup.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark