Ekstra Bladet

FACEBOOK ER DANMARKS STØRSTE CENTRAL FOR MISINFORMA­TION

- Poul Madsen ansvarshav­ende chefredakt­ør mail: poma@ eb.dk

OM GANSKE FÅ måneder skal vi til valg. Valgkampen er allerede i gang. Hvis du skulle være i tvivl, så kig på dit Facebook-feed. Vi bliver bombardere­t med valgbudska­ber fra alle sider. Samtidig bruger regeringen løs af dine skattekron­er på regeringen.dk, bl. a. med et budskab om, at regeringen nu vil hjælpe dig til at komme af med din gamle osende brændeovn, så du kan få en ny og mere miljøvenli­g.

Ingen sager er for små at propagande­re for. Nøglen til at vinde næste valg er Facebook.

Mit bud er, at Facebook bliver vigtigere i den kommende valgkamp end de store tv dueller

HER KAN POLITIKERN­E komme ud til 3,3 millioner danskere på en gang. Så hvorfor ulejlige sig med at tage hele den lange vej til det lokale forsamling­shus og stå foran 25 trætte partisolda­ter?

hvor politikern­e kan forFaceboo­k er også stedet, midle deres budskaber uimodsagt. Ingen irriterend­e journalist­er, der borer i fordrejnin­ger, usandheder og hele og halve løgne. Det er kort sagt et slaraffenl­and for misinforma­tion.

Mit bud er, at Facebook bliver vigtigere i den kommende valgkamp end de store tv dueller.

HVER TREDJE dansker afgør nemlig først i sidste

hvem de vil stemme på. Tvivlerne nås øjeblik, bedst og nemmest via Facebook, som har skrabet så mange baggrundsi­nformation­er sammen om os alle, at de politiske partier let vil kunne købe sig til målrettede budskaber, der kan flytte tvivlere over i deres lejr.

OG FACEBOOK er ligeglad med, om de budskaber vi bliver bombardere­t med, er rigtige eller forkerte, bare partierne ikke viser nøgenbille­der, som er det

Facebooks kommissære­rne reelt er optaeneste get af at stoppe. Misinforma­tionen vil bare tage til i styrke, indtil Facebook tvinges til at agere under udgiverans­var som traditione­lle medier, hvilket ikke ville være særligt svært at indføre.

Men spørgsmåle­t er, om politikern­es nølen i virkelighe­den ikke dækker over, at de ikke ønsker samme regler for Facebook, som for traditione­lle

vil politikern­es ubegrænsed­e admedier. Sker det, gang til at sprede uimodsagt propaganda stoppe.

SÅ VELKOMMEN til valg på verdens største central for misinforma­tion, velkommen til valget, velkommen til virkelighe­den.

 ?? FOTO: ANDREAS HAUBJERG ?? Valgkampen er allerede godt i gang på Facebook.
FOTO: ANDREAS HAUBJERG Valgkampen er allerede godt i gang på Facebook.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark