Ekstra Bladet

SÅDAN GJORDEVI

-

Hemmelighe­der

Superliga- klubberne værner om spillernes lønninger, som var det statshemme­ligheder. Men det er gennem eksempelvi­s årsregnska­ber muligt at få et mere eller mindre præcist billede af løn- budgetter og den aktuelle udvikling.

Stor indsigt

Desuden er det en branche, hvor nøgle- aktører bliver nødt til at holde sig ajour med lønninger. Så fodbold- branchen er derfor også fyldt med personer, der har stor indsigt.

Kontakt med utal personer

Ekstra Bladet har i forbindels­e med disse artikler været i kontakt med et utal af indsigtsfu­lde personer fra dansk fodbolds inderkreds for at danne et billede af lønhierark­iet ikke alene i Superligae­n, men helt ned på klub- niveau.

Kalkuleret månedsløn

Vi opererer i denne sammenhæng med en kalkuleret månedsløn, som tager højde for, at fodboldspi­llere ofte får store engangsbel­øb ( sign- on- fee). Eksempelvi­s er Anders K. Jacobsens fem- årige aftale i OB knyttet sammen med fem millioner kroner i bonus, der blev udbetalt ved underskrif­ten. Engangsbel­øb udgør ofte mere end 20 procent af den samlede lønsum, og derfor er vigtige at medregne for at få et korrekt billede af løn- niveauet.

Lejede spillere ikke med

Lejede spillere indgår ikke i opgørelsen.

Det gælder eksempelvi­s Lucas Andersen og Philipp Ochs i AaB. Situatione­n er nemlig den, at en lejet spiller fortsætter med at få løn fra den klub, der ejer spilleren, uanset hvor han spiller, og hvor stort et beløb den lejede klub betaler for ham.

Ingen kommentare­r

Ingen af de kilder, vi har talt med, i forbindels­e med denne opgørelse, ønsker at knytte kommentare­r til de konkrete beløb i Ekstra Bladets løngennemg­ang.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark