Ekstra Bladet

PENGENE AFGØR DET IKKE ALENE

-

Da Andreas Bjelland skulle beslutte sig, handlede det ikke kun om, hvor han kunne tjene mest. Først skulle flere ting gå op i en højere enhed.

– Jeg ledte efter den mest optimale løsning, når jeg tænker på de sportslige, økonomiske og familiære forhold. Og på alle tre områder var FCK meget imødekomme­nde for, at vi kunne finde en god løsning. Derfor var der til sidst ikke så meget at tænke over, forklarer Andreas Bjelland.

Han havde rådført sig med både Lars Jacobsen, Thomas Kahlenberg og William Kvist for at få et pejlemærke på, hvordan det er at vende hjem til Superligae­n fra udlandet.

Presset følger med

Han var helt på det rene med det enorme forventnin­gspres, der naturligt følger i kølvandet på så stor en investerin­g, FCK har foretaget.

– Når holdkammer­ater og andre nævner, at jeg har været en stor investerin­g for FCK, tænker jeg selvfølgel­ig over det. Men for mig, når bolden ruller, er jeg bare en blandt 11 på banen. Og så er der ikke forskel på os, uanset hvad vi tjener. Pen- ge er ikke motivation­en for mig til at opnå store resultater.

– Havde FCK ligget nummer tre, pegede pilen helt sikkert på mig. Det pres, der følger med, lever jeg fint med. Nu fører vi ligaen og har en meget homogen trup, der skal vinde mesterskab­et, siger Andreas Bjelland og uddyber:

– Jeg prøver faktisk at bruge så lidt tid på det forventnin­gspres, der helt naturligt knytter sig til mig. Da jeg sagde ja til FCK, søgte jeg netop at spille et sted, hvor vi skal vinde hver gang, og jeg samtidig ville være en af lederne på holdet. Det var den udfordring, jeg ønskede. Opgaven ligger naturligt til mig, og jeg synes, det er gået godt det første halvår, forklarer han.

30- årige Andreas Bjelland har kontrakt til sommeren 2022. Og han har ikke igen sigtekorte­t rettet mod udlandet.

– Du ved aldrig, hvad der sker i den her branche.

Men min plan er, at jeg skal blive i FCK, hvor vi skal bygge videre på det, vi har gang i.

Jeg ser meget positivt på fremtiden her, pointerer han.

mgw, ege

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark