Ekstra Bladet

JEG VILLE VÆK FRA DET HELE

STOPPEDE FOR AT OPLEVE VERDEN: Rejselyste­n og litterære klassikere vandt over fodbolden tidligt i karrieren, og selv om Alexander Scholz satser fuldt ud på fodbold, er drømmen om at rejse i baghovedet

- Thomas N. Andersen Lars Poulsen

DUBAI ( Ekstra Bladet): Alexander Scholz marcherede direkte ind i FC Midtjyllan­ds centerfors­var med taktstokke­n trygt i hånden, efter han i sommer vendte hjem til Danmark efter fem et halvt år i belgisk fodbold.

Det har altid ligget i kortene, at Alexander Scholz skulle være fodboldspi­ller. Hans far, Kent Scholz, var profession­el for Vejle i de gode halvfemser­e, og Scholz den yngre debuterede på Vejles førstehold som 17- årig.

Alligevel har vejen til at blive profession­el fodboldspi­ller været snørklet.

Karrieren på pause

Den unge gut, som voksede op i Hedensted, kunne ikke – på trods af talentet – beslutte sig for, om fodbolden skulle være job eller hobby. Lysten manglede for ofte, og han pjækkede en gang imellem fra træning for at sidde hjemme og læse bøger og samtidig drømme sig ud i den store verden.

Efter Alexander Scholz i 2011 blev færdig med handelssko­len, rejste han til Spanien for at vandre Caminoen. Da han kom hjem, besluttede han sig for at stille fodboldkar­rieren på pause og stoppe i Vejle.

– Jeg vil vende den om og sige, at jeg aldrig havde besluttet mig for at blive fodboldspi­ller på det tidspunkt. Det er et valg, fod- boldspille­re sjældent træffer. Det sker bare for mange.

– I mit tilfælde havde jeg et stort oplevelses­gen, mens fodbold ikke var så vigtigt. Når du beder mig tænke tilbage på dengang, så er jeg meget overbærend­e over for den unge knægt, der traf den beslutning.

– Jeg var misundelig på dem, der havde frihed til at gøre det, de brændte mest for. Jeg havde brug for at komme væk fra det hele, og det kan man ikke, når man er fodboldspi­ller, siger Alexander Scholz i hotellobby­en på JA Jebel Ali, hvor FC Midtjyllan­d har base under deres træningsle­jr i Dubai.

Fodbold i Himalaya

Uden at gå ind i den store menneskere­ttighedsdi­skussion så synes Alexander Scholz, det er spændende at være i Dubai. At opleve nye ting, møde nye men- nesker og blive inspireret af fremmede kulturer tiltaler ham.

Derfor gav det dengang mening at droppe en lovende fodboldkar­riere, der blandt andet havde givet debut på U19- landsholde­t, for at rejse ud og opleve verden.

Jeg havde brug for at komme væk fra det hele, og det kan man ikke, når man er fodboldspi­ller

Som 19- årig rejste Alexander Scholz alene rundt i Indien i to måneder. Han var blandt andet i storbyen Delhi, i provinsen Rajasthan tæt på Pakistan, og så vandrede han i Himalaya- bjergene.

Det er nok en tilsnigels­e at skrive, at det gik op for Alexander Scholz, han igen skulle være fodboldspi­ller, da han en nat så Liverpool – Manchester United højt oppe mod Himalayas tinder. For det var hverken første eller sidste gang, han tænkte tanken om at vende tilbage til fodboldver­denen.

– Det var vigtigt for mig at få bekræftet, at jeg ikke kun var fodboldspi­ller. Men jeg måtte også anerkende, at der var en stor del af mig, der er fodboldspi­ller. Så jeg besluttede at starte forfra og forsøge at kombinere fodbolden og oplevelser­ne, siger han.

 ??  ??
 ?? PRIVATFOTO ?? Det er koldt på på toppen. Her er målet nået på Kilimanjar­o.
PRIVATFOTO Det er koldt på på toppen. Her er målet nået på Kilimanjar­o.
 ?? PRIVATFOTO ?? Hvis bare de colombians­ke børn vidste, hvem de spillede mod.
PRIVATFOTO Hvis bare de colombians­ke børn vidste, hvem de spillede mod.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark