Ekstra Bladet

Fodboldspi­llere hører ikke hjemme på piedestal

-

DUBAI ( Ekstra Bladet): Mens mange fodboldspi­llere – lidt fortegnet – ynder at bruge fritiden på at spille playstatio­n og se tv- serier, læser Alexander Scholz altså Sartre og Hemingway.

Alligevel skal man ikke tage fejl.

– Jeg har det konkurrenc­egen, der driver mange fodboldspi­llere. Så kan det godt ske, jeg derudover har nogle andre interesser end flertallet, men jeg anser mig selv som fodboldspi­ller med stort F.

– Sammen med mine holdkammer­ater hygger jeg mig med at spille kort efter træning, og jeg bliver lige så børnesur og rasende, hvis jeg taber en fodboldkam­p som alle de andre. Det kunne være, jeg var nået længere i min karriere, hvis jeg var anderledes, og jeg gør alt for at optimere chancerne for det, siger Alexander Scholz.

Selvom han for længst traf beslutning­en om at vende retur til fodboldver­denen, med alt hvad det nu indebærer, så betyder det langtfra, at Alexander Scholz sætter pris på alt ved sin profession.

– Fodboldspi­llere bliver sat op på en piedestal, hvor vi slet ikke hører hjemme i min verden. Jeg synes, det er blevet alt for meget. Det er heldigvis ikke helt så gennemgåen­de herhjemme som i Belgien.

I FCM spiser man sammen med organisati­onen og træner med ungdomsspi­llere. Det er uhørt i Belgien.

– Jeg bryder mig ikke om den konstante promoverin­g og selvpromov­ering i fodbold. Man kan snakke sig til mange ting, men det har jeg ikke behov for. Jeg søger på ingen måde opmærksomh­ed, og jeg vil helst ikke tale om mig selv. Det kunne være, jeg var nået længere i min karriere, hvis jeg var anderledes, men det ligger ikke til min person, siger Alexander Scholz.

Fodbolden balancerer altså stadig på en knivsæg mellem godt og ondt for Alexander Scholz – en oplevelses­rejsende fanget i et stramt træningssk­ema med strenge krav til kost og hvile. Og en mand, der har ordet ’ FRIHED’ tatoveret på sin langefinge­r.

– Det er derfor, tatovering­en sidder, hvor den gør.

Jeg søger på ingen måde opmærksomh­ed

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark