Brøndby- spilleren slog hovedet, kæmpede videre og bankede fire mål i kassen

De fleste andre var formentlig blevet skiftet ud med det samme, men Morten Wieghorst var vant til at få en bandage om hovedet og spille videre til den bitre ende.

På den facon var alt, som det plejede for Brøndbykri­geren, da klubben fra Vestegnen 23. november 2002 mødte Farum i årets sidste kamp på Brøndby Stadion. Alligevel endte kampe mod nordsjællæ­nderne som noget helt særligt for Wiggo.

Insistered­e på at spille

Den stærke midtbanesp­iller var ikke kendt som nogen stor målscorer og lavede i sin Superliga- karriere kun mere end et mål i kamp en gang. Men hvilken gang!

Wieghorst gik scoringsam­ok mod Christian Andersens mandskab, efter ellers at have slået hovedet tidligt i kampen i en duel med Thomas Rasmussen, der dengang hed Schultz til efternavn.

Ifølge cheftræner Michael Laudrup insistered­e Wieghorst på at fortsætte, og det var meget godt. Kort før pausen bragte han Brøndby foran 2- 1, og i 2. halvleg fuldendte han sit ægte hattrick.

I sidste minut scorede Morten Wieghorst for fjerde gang, og det kunne faktisk været blevet til fem.

Kort før slutfløjt fik Brøndby straffespa­rk, og Wieghorst skulle egentlig have sparket det, men en bedende litauer fik ham i det gavmilde hjørne.

– Det var også meningen, at jeg skulle have taget det straffespa­rk, som Auri scorede på.

– Jeg havde taget bolden, men da jeg så Auris bedende øjne, kunne jeg ikke lade være med at give ham chancen, så han endelig kunne score sit første mål i Superligae­n, grinede Mor- ten Wieghorst efter en kamp, som han troede var sluttet 6- 1 til Brøndby!

Journalist­erne kunne fortælle den sympatisk Brøndby-mand, at det var endt med 7-1, men det kan være svært at holde styr på alle de mål, når man har fået en på hovedet …

?? FOTO: SØREN JENSEN ?? Hul i hovedet Morten Wieghorst stiger til vejrs og scorede det første af fire mål.