Southampto­n tabte overrasken­de med 1- 2 hjemme til Cardiff i Premier League.

Danske Kenneth Zohore stod for den afgørende scoring for Cardiff dybt inde i overtiden.

Opgøret var Cardiffs første efter fundet af Emiliano Salas lig i et flyvrag på havets bund.

Sala omkom som følge af et flystyrt 21. januar i Den Engelske Kanal. Angriberen var på vej mod et nyt fodboldeve­ntyr i Wales efter sit skifte fra Nantes til Cardiff.

I Salas skygge

Liget blev bjærget onsdag, mens det først sent torsdag blev bekræftet, at det var den 28- årige argentiner.

Inden gårsdagens kamp blev der afholdt et minuts stilhed for at mindes Sala, og alle spillere fra de to hold bar sorte sørgebind.

Desuden havde Cardiffspi­llerne fået lov til at spille med trøjer, hvorpå der var broderet en gul påske- lilje. Det er Wales’ nationalsy­mbol og Nantes’ trøjefarve. Men i 90 minutter plus det løse handlede det først og fremmest for Cardiffspi­llerne om at forsøge at koncentrer­e sig om selve fodboldkam­pen.

Og det lykkedes. Det var blot Cardiffs anden udesejr i hele sæsonen i Premier League.

Tre danskere i aktion

Kampen inkludered­e sammenlagt tre danskere, som alle var i aktion.

Pierre- Emile Højbjerg var med i hele kampen for Southampto­n, som også benyttede Jannik Vestergaar­d i de første 72 minutter. Angriberen Kenneth Zohore kom på banen for Cardiff efter 62 minutter ved stillingen 0- 0 og endte med selv at skabe overraskel­sen. Sol Bamba havde bragt Cardiff foran efter 70 minutter, men Jack Stephens udlignede for hjemmehold­et et minut inde i overtiden.

Zohore slog til to minutter senere med et fladt spark inde i feltet til stor jubel for udeholdet.

Cardiff har nu 25 point efter 26 kampe, mens Southampto­n er placeret lige over nedrykning­sstregen med 24 point efter 26 kampe.

?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Kenneth Zohore scorede 2-1- målet to minutter inde i overtiden.