Ekstra Bladet

UGENS HELT

-

Trump – ja, hvem havde troet det. Men når der nu en sjælden gang sker noget godt, så må man huske at hylde det.

Natten til onsdag aflagde verdens mest orange mand sin årsrapport om tilstanden i USA i sin ’State of the Union’- tale.

Og selvom demokratis­ke kvinder aldrig har skamelsket Donald, så brød de ellers stramme og til lejlighede­n hvidklædte kvinder ud i jubel.

Et betragteli­gt antal flere amerikaner­e er nemlig kommet i arbejde i 2018 – og størstedel­en er faktisk kvinder!

Jublen fik med en vis lune Trump til at bemærke:

– Det var vist ikke meningen, at I skulle gøre det. Mange tak. Alle amerikaner­e kan være stolte af, at vi har flere kvinder i arbejde nu end nogensinde tidligere.

Og selv om TV2’s USA- kor- respondent Jesper Steinmetz ikke mener, at jublen var rettet mod præsidente­n, men mod statistikk­en, så må man altså en gang for alle vedtage, at hvis man skal holdes ansvarlig og dømmes på nedturene, så må man ligeledes tage æren for opturene.

Det gør regeringer over hele verden. Og måske – uanset hvor fladpandet og uhyggelig manden ellers må være – er Trump med til at skabe noget godt. Om ikke andet så indenrigsp­olitisk.

Hvis man skal holdes ansvarlig og dømmes på nedturene, så må man ligeledes tage æren for opturene

 ?? FOTO: DOUG MILLS/AFP ?? Selv demokratis­ke kvinder jublede over den meget orange Donald Trump. Hvem ville have troet, det sku’ ske?
FOTO: DOUG MILLS/AFP Selv demokratis­ke kvinder jublede over den meget orange Donald Trump. Hvem ville have troet, det sku’ ske?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark