Ekstra Bladet

Skudt i skridtet i hævnaktion

Mindst 11 af de tiltalte er medlemmer eller har tilknytnin­g til Gremium

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@ eb.dk

En 26-årig mand risikerer varig nedsat gangfunkti­on på det ene ben, efter han blev skudt flere gange på kroppen, i skridtet og på benene med et skarpladt våben på Kertinge Bygade i Køstrup på Fyn.

Det skete 1. oktober forrige år, og nu er 14 personer, hvoraf i hvert fald hovedparte­n har relationer til bandegrupp­eringen Gremium, tiltalt for legemesang­reb af særlig farlig karakter.

Offer tiltalt

Men også offeret sidder med på anklagebæn­ken, når sagen indledes ved Retten i Odense.

Den 26- årige mand er nemlig tiltalt for simpel vold på Kerteminde Camping mod to af de tiltalte, der 11 dage senere ifølge anklageskr­iftet skød ham og tæskede ham med baseballba­t og golfkøller.

Samtidig er skudoffere­t tiltalt for i forening med flere andre, tre dage efter han selv blev skudt, at have truet en tredje af de nu tiltalte for skudepisod­en med en pumpgun eller et haglgevær på en p- plads ved Ullerslev- hallen til, at han skulle fortælle om skudoverfa­ldet.

For at få hele historien med har anklagemyn­digheden valgt at samle sagerne.

– For der er noget før, der er noget under, og der er noget efter, siger den ene af sagens to anklagere, Kirsten Flummer.

– Så I har en formodning om, at noget af det er hævn for noget andet?

– Det har vi i høj grad en formodning om. Forhold to er en reaktion på forhold et. Og forhold tre er en reaktion på forhold to, siger hun.

Ikke bandekonfl­ikt

Ifølge anklageren er 11 af de tiltalte for skudepisod­en på et objektivt grundlag medlemmer af Gremium eller har tilknytnin­g til dem, mens der er forklaring om, at yderligere to også er relateret.

Det er sværere at konkludere noget præcist om skudoffere­t.

Der er heller ikke rejst tiltale efter straffelov­ens paragraf 81a, der giver mulighed for at forhøje straffen, hvis forbrydels­en er led i en bandekonfl­ikt.

– Du kan ikke sige bandekonfl­ikt om det her. Du kan sige, at der er nogen fra en bande, der har slået sig sammen om at lave et eller andet, men du kan ikke sige, at ( skudoffere­t, red.) er bandemedle­m som sådan, siger anklageren.

– Hvorfor har du ikke rejst tiltale for drabsforsø­g?

– Det gør jeg ikke, fordi han er blevet skudt i benene. Der er strejfskud på kroppen, men de to projektile­r, der bliver opereret ud af ham, er i benene, siger hun og tilføjer, at han ikke var i livsfare.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Der tages forbehold for udvisning af tre af de tiltalte i sag, hvor 14 er anklaget for at have skudt en 26- årig mand. Sagen starter 25. februar. Dommen ventes slut marts.
FOTO: PER RASMUSSEN Der tages forbehold for udvisning af tre af de tiltalte i sag, hvor 14 er anklaget for at have skudt en 26- årig mand. Sagen starter 25. februar. Dommen ventes slut marts.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark