Ekstra Bladet

SMIDER DANSKE BANK UD AF ESTLAND

FINANSTILS­YN HAR FÅET NOK: Samtidig forlader banken Litauen, Letland og Rusland

-

Finanstils­ynet i Estland har fået nok af Danske Bank og giver banken otte måneder til at lukke ned i landet. Tilsynet har simpelthen ikke tiltro til, at Danske Bank reelt har rettet op efter en omfattende sag om hvidvask, hvor op mod 1500 milliarder kroner passerede igennem bankens estiske filial. Det fremgår ifølge finans. dk af en meddelelse fra tilsynet.

– Bankens ledelse i Danmark fratrådte under offentligt pres, og bankens undersøgel­se af sagen blev udført under offentligt pres.

– Det skyldes ikke nogen moralsk beslutning eller anvisning fra banken selv eller fra tilsynsmyn­digheden i hjemlandet ( Danmark, red.), citerer Finans det estiske tilsyn for.

Danske Bank har tidligere annonceret, at afdelingen i Estland skal lukkes. I oktober oplyste pressechef i Danske Bank Kenni Leth, at nedlukning­en ville tage omkring et år.

Hurtigere end planlagt

Men banken må altså lukke hurtigere end planlagt. Samtidig vil Danske Bank lukke sine aktivitete­r i Litauen, Letland og Rusland.

’ Vi anerkender, at den alvorlige sag om mulig hvidvask i Estland har været en belastning for det estiske samfund, og at det estiske tilsyn på den baggrund finder det bedst, at vi indstiller bankaktivi­teterne i landet’, skriver midlertidi­g topchef Jesper Nielsen.

Sagen om hvidvask har fyldt alt for Danske Bank i omkring et år. Topledelse­n er væk, myndighede­r i flere lande efterforsk­er banken, og aktionærer­ne har tabt store summer. På den baggrund gør det ikke den store forskel, at banken nu bliver smidt ud af Estland. Det vurderer Danske Bankanalyt­iker ved Sydbank Mikkel Emil Jensen.

– Signalværd­ien i, at blive smidt ud af et land, er selvfølgel­ig rigtig dårlig. Men image- mæssigt har banken allerede fået rigtig mange tæsk, siger han.

Ritzau

Imagemæssi­gt har banken allerede fået rigtig mange tæsk

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? – Vi brugte selv et år, 70 mand og 200 millioner kroner på at undersøge det. Så det er komplicere­t stof, siger Danske Banks midlertidi­ge topchef, Jesper Nielsen, om den enorme hvidvasksa­g.
FOTO: JONAS OLUFSON – Vi brugte selv et år, 70 mand og 200 millioner kroner på at undersøge det. Så det er komplicere­t stof, siger Danske Banks midlertidi­ge topchef, Jesper Nielsen, om den enorme hvidvasksa­g.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark