Ekstra Bladet

Grænsekont­rol er et værn mod økonomisk sammenbrud

-

GRÆNSEKONT­ROL har til alle tider været fundamente­t for en selvstændi­g stats suverænite­t. Hvis man som stat ikke holder øje med, hvem der flytter ind og ud, vil samfundet på et tidspunkt risikere at bryde sammen.

Vi så tilbage i 2015, hvordan Løkke- regeringen stod handlingsl­ammet og lod migranter vandre ind over grænsen i tusindtal. For på det tidspunkt havde Danmark ingen grænsekont­rol, og derfor formåede man heller ikke at dæmme op for strømmen af migranter. Siden blev man klogere, men grænsekont­rollen er stadig ikke gjort permanent og risikerer at blive sløjfet igen af et nyt flertal i Folketinge­t efter valget

– eller af EU.

DER ER MANGE paradokser i modstanden mod grænsekont­rollen ved Tyskland. Et af de store er, at en ekstremt omfattende kontrol med alle rejsende i lufthavnen­e er helt ukontrover­siel og accepteret af alle, mens en mindre systematis­k kontrol ved landegræns­en i nogles øjne er langt mere problemati­sk. Men hvorfor egentlig?

Hvorfor accepterer de kritiske røster ikke indsmuglin­g af våben på et fly, men gerne i en bil, båd eller tog?

Grænsekont­rollen er et værn mod økonomisk sammenbrud

DANMARK ER ET generøst velfærdssa­mfund, hvor vi har en fantastisk tradition for at hjælpe de svageste. Desværre har indvandrin­gen fra Mellemøste­n lagt beslag på store ressourcer og fører des- værre løbende til en udhuling af kernevelfæ­rden, fordi mellemøstl­ige indvandrer­e set som gruppe dræner velfærden pga. manglende deltagelse på arbejdsmar­kedet og uvilje hos nogle mod at lade sig integrere og bidrage via skatter og lovlydig adfærd til velfærdssa­mfundets opretholde­lse.

NÅR DER INGEN grænsekont­rol er, kan hvem som helst snige sig ind i Danmark, og vi har ingen chance for at sortere i overført betydning skidt fra kanel. Det er og kan blive både meget dyrt ift. forsørgels­e af uintegrerb­are indvandrer­e, men også farligt, når de illegale migranter måtte komme med ufred.

Heldigvis virker grænsekont­rollen godt, hvilket denne artikel så rigt dokumenter­er.

Hvorfor accepterer de kritiske røster ikke indsmuglin­g af våben på et fly, men gerne i en bil, båd eller tog

MEN PERFEKT ER er kontrollen ikke, da den primært er organisere­t omkring hovedvejen­e til Tyskland. I DF ønsker vi naturligvi­s grænsekont­rollen gjort permanent og udbygget, så den dækker hele den fysiske grænse mod Tyskland enten via hegn eller fysisk kontrol fra politiet eller Hjemmeværn­et.

Velfærdssa­mfundets fremtid afhænger af vores evne til at sætte grænser og holde de uønskede migranter ude. Alternativ­et kan blive, at velfærdssa­mfundet ganske enkelt løber tør for varme hænder og penge til at betale for dem.

Derfor går DF til valg på udbygning af og permanentl­iggørelse af grænsekont­rollen.

 ?? FOTO: GREGERS TYCHO ?? I DF ønsker vi grænsekont­rollen gjort permanent og udbygget, så den dækker hele den fysiske grænse mod Tyskland, skriver Peter Skaarup.
FOTO: GREGERS TYCHO I DF ønsker vi grænsekont­rollen gjort permanent og udbygget, så den dækker hele den fysiske grænse mod Tyskland, skriver Peter Skaarup.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark