Ekstra Bladet

Ny stor millionreg­ning for svindel- sagen

- JANUS ØSTERGAARD KRISTIAN BRÅRUD LARSEN PER MATHIESSEN THOMAS GÖSTA SVENSSON jao@ eb.dk; kbl@ eb.dk; pma@ eb.dk; tgs@ eb.dk

Regningen for Britta Nielsens angivelige svindel bliver endnu højere end de 111 millioner kroner, hun er mistænkt for at have hevet ud af Socialstyr­elsen.

Da sagen kom for en dag tilbage i oktober, bad børne- og socialmini­ster Mai Mercado (K) om at få foretaget to eksterne undersøgel­ser af svindlen med tilskudsmi­dlerne til udsatte borgere.

En revisionsu­ndersøgels­e udarbejdet af firmaet PwC, der skal klarlægge, hvad der er sket, og hvordan det kunne ske. Samt en advokatund­ersøgelse udarbejdet af Kammeradvo­katen, der skal give en vurdering af, om der kan placeres et ansvar.

Disse undersøgel­ser har været en dyr affære for skatteborg­erne, viser et svar fra ministerie­t til Ekstra Bladet.

Dags dato er der udbetalt 975.000 kr. eksklusive moms til PwC. Den foreløbige udgift til Kammerad-

Dermed lyder den regning for undersøgel­serne i alt på godt 2.256 mio. kr.

vokaten lyder på 1.281.607,40 kr. – også eksklusive moms.

Dermed lyder den regning for undersøgel­serne i alt på godt 2.256 mio. kr.

I svaret fra ministerie­t tilføjes det imidlertid:

’ Det forventes, at den endelige samlede pris for undersøgel­serne er højere end det for nærværende afholdte beløb’.

I kommissori­et for revisi- onsundersø­gelsen var det første estimat, at udgiften ville lyde på 900.000- 970.000 kr. Dette beløb er altså allerede overskrede­t. Der blev ikke estimeret en pris for Kammeradvo­katens undersøgel­se i dennes kommisoriu­m.

I november lød det fra Børne- og Socialmini­steriet, at to eksterne undersøgel­ser ville være færdige inden årsskiftet. Men i slut- ningen af januar meldte ministerie­t ud, at de var forsinkede.

– Det trækker ud, og tidsrammen hedder nu ultimo februar på den anden side af vinterferi­en, lød det nu meldingen fra Børne- og Socialmini­steriet.

Meget grundig gennemgang

I en kommentar fra ministerie­t peger man da også på det øgede tidsforbru­g som baggrund for den højere regning for revisionsu­ndersøgels­en.

’ Svindlen med tilskuds- midler har stået på i rigtig mange år, den er sket i forskellig­e systemer og ved forskellig­e metoder. Derfor har det også krævet en meget grundig gennemgang af et meget stort materiale at få et samlet overblik over forløbet i sagen. Det har betydet, at arbejdet med sagen har taget længere tid end forventet, og at det er blevet dyrere. Det har dog været vigtigt for at danne et så fyldestgør­ende billede som muligt’, lyder det i svaret fra ministerie­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark