Ekstra Bladet

PROJEKT RISKÆR

-

KLAUS RISKÆR PEDERSEN fra partiet af samme navn havde en stor dag i medierne i går. Og sådan har Klaus Riskær det bedst. Allerede som ganske ung satte han i galop, hver gang han så en journalist, og han stoppede ikke, før han havde fanget den stakkels skriverkar­l.

KLAUS RISKÆR ELSKER at fortælle om Klaus Riskær. Om de store planer han har for det danske samfund, men så sandelig også for sig selv. Den tidligere straffefan­ge ser sig aldrig tilbage. Han ser nye muligheder. Selv har han slået en streg over tidligere tiders svindel og bedrageri. I stedet vil han nu i Folketinge­t for at gøre Danmark til et bedre sted for Klaus Riskær.

MAN KUNNE SLÅ NED på mange punkter i Klaus Riskærs partiprogr­am. Man kunne vælge, som Hans Engell gjorde i TV2 i går, at fnise over Klaus Riskærs bud på en ny skattepoli­tik. Det er dog for let. Vi ser hellere nærmere på to konkrete forslag i partiets program. KLAUS RISKÆR, der var han igen, vil fjerne salg af cigaretter fra den almindelig­e detailhand­el. I stedet vil han afkriminal­isere cannabis, og cannabis som kosttilsku­d skal kunne købes uden recept.

SÅ ER DET, vi kommer i tanke om, at Klaus Riskær er medejer af en cannabispl­antage i Uruguay, hvor Klaus Riskær er klar til valget med et projekt, der handler om Klaus Riskær.

planen er at fremstille 400 tons cannabis om året. Hvis han ikke når at ryge det hele selv, er det vel tanken, at det skal ende på et liberalise­ret dansk cannabisma­rked.

SELV fortæller Klaus Riskær, at hans parti ideologisk set er rødt- konservati­vt. Han kunne også have sagt, at det er uden hoved og hale, for sådan fremstår det. Man kan trække på smilebånde­t over partiet, men samtidig undre sig over, at han har samlet mere end 20.000 vælgererkl­æringer.

DET GJORDE han på rekordtid, efter at han så sent som i majsids teår blev afvist som folketings­kandidat af Kristen demokrater­ne. Det afslørede D Ri går. Klaus Riskærs nye parti er altså skabt hen

over natten. Det hviler på et fundament af ordflom, men alligevel er han nu et parti på lige fod med de etablerede partier i Folketinge­t.

Han kunne også have sagt, at det er uden hoved og hale, for sådan fremstår det

ER STØTTEN til Klaus Riskær endnu et udtryk for politikerl­eden, eller har de 20.000 blot haft et ønske om at se en ny bajads som Jacob Haugaard i Folketinge­t? Problemet er bare, at Klaus Riskær ikke ejer Haugaards formildend­e charme eller Klods Hans- agtige snusfornuf­t.

KLAUS RISKÆRS projekt er Klaus Riskær. Hvis det er nok til at bringe ham i Folketinge­t, kan man alvorligt frygte for, hvilke andre og farligere fantasttyp­er der vil følge efter.

Læs reportagen side 22-23

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ??
FOTO: JONAS OLUFSON

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark