Ekstra Bladet

INGEN PANIK

Haas har testet mindre, end de drømmer om, men der er tale om baby- problemer, siger Kevin Magnussen

-

Overlegen stil: Både Mercedes og Ferrari har efter to dage allerede rundet 300 omgange, hvilket vidner om styrke. Red Bull er trods skiftet til Honda- motor ikke langt efter.

Helt på spanden: Williams har endnu ikke kørt en testomgang. Bilen ankommer i samlesæt tidligt onsdag morgen. Håbet for teamet er at have

Det er babyproble­mer, der skal rettes ud. Ingen ting sprænger i luften

den klar til test ved middagstid.

Endte i væggen: Indtil videre er testen forløbet uden dramaer. Red Bulls Pierre Gasly stod for det første crash, da han var i gang med sætte personligt bedste tid og mistede herredømme­t. Hans dag sluttede tidligt, men bilen blev ikke for alvor smadret.

MONTMELO ( Ekstra Bladet): Vintertest­ens to første dage har budt på færre omgange, end Haas drømte om.

Teknikken har drillet, det samme gjorde Kevin Magnussens sæde, hvilket afkortede hans dag, men den danske racerkører maner til ro:

– Der er ingen panik. Teamet har også da også nået flere omgange end på samme tidspunkt i fjor, og de bøvler kun med standardti­ng. Ikke problemer, som Williams’ manglende racer. Eller som McLaren i årene med Honda- motor.

Driftsikke­r

– Det er baby- problemer, der skal rettes ud. Ingen ting sprænger i luften. Det er bare temperatur­er, der bliver for varme, fordi der

ikke er nok køling lige til den ting. Det er fordelinge­n, man skal have styr på, forklarer Kevin Magnussen til Ekstra Bladet.

Starten af testen handler om at få raceren til at blive driftsikke­r.

– Det er ikke den mest ophidsende del af vintertest­en; det bliver mere spændende i næste uge og selv der er det uklart, hvor vi ligger i forhold til de andre hold. Men der er ikke nogen grund til at være bekymret, siger han.

Af samme årsag skeler

den danske racerkører heller ikke mod tiderne endnu, hvor Haas for anden dag i træk var tredjehurt­igst – med en rød Ferrari øverst efter fulgt af en McLaren.

En god følelse

– Det er ret let IKKE at blive for begejstret, for vi ved, at alle kører med forskellig­e mængder af brændstof, så dagens resultater er ikke virkelighe­den. Jeg tror ikke, at vi er dårlige, det er bare svært vurdere.

Hvor Romain Grosjean

tog sig af fredagens tv- optagelser, var det Kevin Magnussens første møde med VF19’ eren i virkelighe­den uden for simulatore­n.

Han gengælder kollega- ens glæde for, hvordan den opførte sig.

– Der var en god følelse i bilen, og den var let at håndtere. Den var stabil, og der er meget at lære og mange ting at se på. Der begynder at vise sig et billede af, hvilken vej vi skal gå, og hvad vi skal fokusere på. Indtil nu er jeg godt tilfreds.

Williams i problemer

Udover Williams er ingen hold i rigtige problemer.

Charles Leclerc nåede imponerend­e 157 omgange i sin Ferrari. Mercedes, McLaren, Alfa Romeo og Renault nåede også rundt på Circuit de Barcelona- Catalunya et trecifret antal gange.

Teamchef Günther Steiner håber, at der snart venter nogle helt problemfri dage.

– Vi har ikke nået det hele, men over otte dage er der indlagt en buffer i testprogra­mmet, så vi kan forhåbentl­ig nå det hele inden næste uge er ovre, siger han.

Alle kører med forskellig­e mængder af brændstof, så dagens resultater er ikke virkelighe­den

 ??  ?? God følelse – Der var en god følelse i bilen, og den var let at håndtere. Den var stabil, og der er meget at lære og mange ting at se på. Der begynder at vise sig et billede af, hvilken vej vi skal gå, og hvad vi skal fokusere på. Indtil nu er jeg godt tilfreds, siger Kevin Magnussen om VF19’eren.
God følelse – Der var en god følelse i bilen, og den var let at håndtere. Den var stabil, og der er meget at lære og mange ting at se på. Der begynder at vise sig et billede af, hvilken vej vi skal gå, og hvad vi skal fokusere på. Indtil nu er jeg godt tilfreds, siger Kevin Magnussen om VF19’eren.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark