Ekstra Bladet

Sauerland svarer igen

– Det er så plat, lød det fra Patrick Nielsen om en misset storkamp, men Nisse Sauerland har svar på tiltale

- ANDERS FUNDER

Den danske super- mellemvægt­er Patrick Nielsen tabte tilbage i slutningen af april sidste år kampen mod den rutinerede stjernebok­ser og mange- dobbelte verdensmes­ter Arthur Abraham på en split-decision.

Et resultat der blev diskuteret vidt og bredt og tilmed kaldt skandaløst og diskutabel­t af bl. a. Jesper D. Jensen, som er formand for Dansk Profession­elt Bokse-forbund.

Patrick Nielsen leverede en helhjertet og helstøbt indsats mod bokse-veteranen fra Armenien. Og en rematch i København kom hurtigt på tale.

Second chance

Nisse Sauerland øjnede chancen for en spektakulæ­r second chance. Sådan er det langtfra gået … Og Arthur Abraham er halvvejs på bokse-pension.

Udviklinge­n fik Patrick Nielsen til at skyde med skarpt efter sin tidligere promoter.

Sauerland-lejren er nu klar med svar på tiltale.

– Patrick Nielsen udtalte før sin brors kamp, at han var meget skuffet over Sauerland, fordi han var blevet lovet en rematch mod Arthur Abraham, som så aldrig blev til noget ... Han kaldte det bl.a. plat … Hvad er din umiddelbar­e reaktion?

– Jeg er også selv ærgerlig over det … Vi har arbejdet hårdt for Patrick Nielsen i årenes løb … Men samtidig var han måske ikke dedikeret nok til sin boksekarri­ere? Han har haft et forsøg på at skaffe en VM- titel og andre store ting … Og jeg kan ikke tvinge en bokser til at kæmpe (Arthur Abraham, red.).

Jeg kan blive ved med at tilbyde store penge, men hvis han ikke vil kæmpe, hvad kan jeg så gøre? Jeg kan jo ikke tvinge ham til at gå i ringen. Jeg har gjort mit bedste for at arrangere kampen, siger Nisse Sauerland til Ekstra Bladet.

En skam

– Det er selvfølgel­ig en skam, hvis han ( Patrick Nielsen, red.) føler sig skuf-

fet. Men han kan virkelig ikke … Jeg har kendt ham siden han var 17 år, og så kan han stadigvæk ikke give mig et kald og sige det direkte …

– Jeg ønsker ham alt det bedste! Men det er hårdt at arbejde med en gut, der det ene øjeblik beslutter sig for at være bokser og det næste øjeblik ombestemme­r sig. Jeg er sikker på at Patrick Nielsen og jeg vil arbejde

sammen engang i fremtiden. Men lige nu var han ikke i vores planer og havde i øvrigt heller ikke en kontrakt med os.

Held og lykke

– Men jeg ønsker ham alt held og lykke, slutter promotoren, der samtidig understreg­er at Team Sauerland ikke har mistet interessen for dansk boksning:

– Vi har stadig Dina

Thorslund og Micki Nielsen – formentlig de bedste boksere i Danmark for tiden … Jeg ser ikke at der er ret meget andet talent tilbage … Vi har også Kem Ljungquist – de tre største talenter i Danmark, vil jeg mene. Så vi har bestemt ikke mistet interessen for dansk boksning, slutter han.

Men samtidig var han måske ikke dedikeret nok til sin boksekarri­ere?

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? – Jeg kan ikke tvinge en bokser til at kæmpe (Arthur Abraham, red.). Jeg kan blive ved med at tilbyde store penge, men hvis han ikke vil kæmpe, hvad kan jeg så gøre, spørger Nisse Sauerland.
FOTO: LARS POULSEN – Jeg kan ikke tvinge en bokser til at kæmpe (Arthur Abraham, red.). Jeg kan blive ved med at tilbyde store penge, men hvis han ikke vil kæmpe, hvad kan jeg så gøre, spørger Nisse Sauerland.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark