Ekstra Bladet

Afviser sag mod Ekstra Bladet

- NANNA C. PEDERSEN FOTO: KLAVS BO CHRISTENSE­N ncp@ eb.dk

415 millioner kroner.

Så mange penge ønskede Københavns Politi at konfiskere fra JP/ Politikens Hus, fordi de mente, at Ekstra Bladet har overtrådt loven i forbindels­e med en række spilannonc­er.

Det kommer dog ikke til at ske.

Fredag stadfæsted­e Østre Landsret således byrettens afgørelse om, at sa- gen ikke skal føres.

– Landsrette­n har nu givet en klokkeklar afvisning af sagerne mod Bent Falbert, Poul Madsen og JP/ Politikens Hus. Vi går ud fra, at anklagemyn­digheden efter i 15 år at have forfulgt denne sag med et enormt ressources­pild til følge, anerkender domstolene­s afgørelse. Alt andet ville være skamløst, siger Stig Ørskov, der er administre­rende direktør i JP/ Politikens Hus.

Annoncer bragt af Ekstra Bladet

Den årelange efterforsk­ning har stået på, fordi Ekstra Bladet angiveligt har bragt annoncer for forskellig­e spillesels­kaber uden bevilling fra Skattemini­steriet.

I den forbindels­e ville Københavns Politi både have JP/ Politikens Hus – som Ekstra Bladet ejes af – og avisens to chefredakt­ører i perioden 2003- 2011, Bent Falbert og Poul Madsen, til at bøde.

De lidt over 415 millioner skulle svare til bruttofort­jenesten i perioden.

JP/ Politikens Hus har hele vejen igennem nægtet sig skyldig, og koncernen har lænet sig op ad EU.

EU- reglerne dikterer, at tjenesteyd­elser har fri bevægeligh­ed, og at virksomhed­er har ret til at etablere sig på tværs af landegræns­er.

Dansk lovgivning har til

JP/ Politikens Hus har hele vejen igennem nægtet sig skyldig

gengæld sikret Danske Spil monopol på spillemark­edet.

– Vi er naturligvi­s glade for, at fornuften sejrede til sidst, siger Ekstra Bladets ansvarshav­ende chefredakt­ør, Poul Madsen.

Byretten og Østre Lands-

ret har dermed konkludere­t, at forbuddet mod spilannonc­er skulle have været indberrett­et til EU. Det skete ikke, og derfor har der ikke været grundlag for sagerne mod de to chefredakt­ører og koncernen.

 ??  ?? Østre Landsret har stadfæstet en afgørelse om, at en sag mod JP/ Politikens Hus, Bent Falbert og Poul Madsen ikke skal køre.
Østre Landsret har stadfæstet en afgørelse om, at en sag mod JP/ Politikens Hus, Bent Falbert og Poul Madsen ikke skal køre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark