Ekstra Bladet

POLITIKERN­E LEVER I FORTIDEN

- Poul Madsen ansvarshav­ende chefredakt­ør mail: poma@ eb.dk Når man hele tiden drømmer sig tilbage til fortiden, skygger det for at løse nutidens problemer

PIA KJÆRSGAARD leder med myndig mimik Folketinge­t: Man diskuterer ikke med formanden. Og man tager ikke babyer med i salen.

TIDEN er åbenbart gået i stå i 1959. Men der skal nok være mange, der her i 2019 støtter Pia Kjærsgaard, fordi de ligesom Pia drømmer sig tilbage til en tid, som ikke mere findes. Det var dengang, alle vi danskere så ens ud, der kom frikadelle­r på bordet i hvert andet hjem kl. 18, og ingen vidste, hvad en kebab var for noget. DANSK Folkeparti er skabt på det fastfrosne billede af Danmark anno 1959. Og de har fået succes på at insistere på, at vi kan og skal genskabe det gode, gamle Danmark, selvom alle udmærket ved, det er urealistis­k.

MEN når man hele tiden drømmer sig tilbage til fortiden, skygger det for at løse nutidens proble

Hun mer. Sådan er det også med Pia Kjærsgaard. har nu haft fire år som formand, og de er gået med at opretholde en forretning­sorden fra Morten Korchs tid. De reelle problemer med et folkestyre, som er kørt af sporet, er ikke blevet løst. Tværtimod er kløften mellem politikern­e og deres væl-

gere kun blevet udbygget. Politikerl­eden har aldrig været større, fordi politikern­e stadig ikke forstår, at de bør leve efter samme regelsæt som deres vælgere.

SOM en slags panik før lukketid mødtes Pia Kjærsgaard onsdag med gruppeform­ændene. Tom sniksnak. Intet konkret. Det christians­borgske broderskab ført an af Venstre og Socialdemo­kratiet arm i arm har ingen vilje til at få ryddet op. De vil ganske enkelt ikke se virkelighe­den i øjnene. Derfor fort-

sætter politikern­es privilegie­r med bedre barsel, ingen dokumentat­ion ved sygdom, skattefrie tillæg og en ubetalelig pensionsor­dning for alle andre end politikere.

HELDIGVIS skal vi snart til valg. På Ekstra Bladet diskuterer vi gerne med formanden. Hvis hun tør. Vi afkræver hende og de politiske kandidater svar på, om de vil afskaffe privilegie­rne eller ej, så du i det mindste har en chance for at stemme på en, der har meldt sig ind i nutiden og virkelighe­den.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Pia Kjærsgaard har nu haft fire år som formand for Folketinge­t, og de er gået med at opretholde en forretning­sorden fra Morten Korchs tid.
FOTO: JENS DRESLING Pia Kjærsgaard har nu haft fire år som formand for Folketinge­t, og de er gået med at opretholde en forretning­sorden fra Morten Korchs tid.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark