Ekstra Bladet

I er lidt svære at begejstre

Hos danskerne er der altid et lille forbehold – men når I bliver begejstred­e, er det fantastisk at opleve, siger landstræne­r Åge Hareide

- Mads Glenn Wehlast mgw@ eb.dk Lars Poulsenn foto@ eb.dk

ST. GALLEN ( Ekstra Bladet): Han var måske lidt bagud på point fra begyndelse­n. En nordmand, der skulle bringe begejstrin­gen, glæden og troen tilbage på det danske fodboldlan­dshold efter en periode på fire år i dvale uden slutrunder.

Fodbold- Danmark var forbeholde­n. Skeptisk. Hvad kunne en 62- årig nordmand i grunden lære danskerne om at spille fodbold?

Skarpere offensiv

Tre år senere har Åge Hareide vist lidt af, hvad han kan. Han har givet danskerne troen, håbet og glæden tilbage.

Danmark var til VM i Rusland, gik videre fra gruppen og opfyldte målsætning­en. Og nu venter EM- kvalifikat­ionen lige om hjørnet, hvor det vil være en fiasko, hvis ikke Danmark løser billet. Men der er alligevel et lille forbehold på trods af den sportslige optur de senere år: Danmark spiller til tider kedeligt og uinspirere­t, hvilket tre 0- 0- kampe mod Irland var med til at bekræfte skeptikern­e i.

– Vi skal kunne tåle at blive kritiseret, når vi spiller tre gange 0- 0 mod Irland. Specielt fordi det er kampe, vi skal vinde.

– Det er noget helt andet, når vi spiller 0- 0 mod Frankrig. Det resultat skal vi være glade for, fastslår landstræne­ren.

– Vores defensiv er fabelagtig. Til gengæld er offensiven altid det sværeste at arbejde med, fordi det er nemmere at være destruktiv frem for konstrukti­v.

– Men 2019 er året, hvor vi skal udvikle os og være dygtigere til at nedbryde defensive mandskaber. Derfor vil vi også bruge det meste af vores tid på at træne offensiven, fortæller Åge Hareide.

Altid lidt skeptiske

Den 65- årige nordmand stortrives i Danmark. Han kalder jobbet som landstræne­r for det bedste trænerjob nogensinde, fordi det har imponeret ham, hvor enorm profession­alismen er hos alle de danske spillere. Uanset om de er nye eller rutinerede.

Men han undrer sig også en smule. For i modsæt- ning til nordmænden­e er danskerne ikke så lette at begejstre.

– Danskere er et glad folkefærd, og de er stolte af danske sportspræs­tationer, men det kommer måske ikke altid til udtryk.

– Danskerne er lidt skeptiske. Lidt forbeholdn­e. Og de kan være svære at begejstre. Ofte er der altid et ’ men’ og en lille tvivl.

– Det ser jeg ikke noget ondt i, men det er bare pudsigt at opleve i modsætning til nordmænd og svenskere, der hurtigere bliver begejstred­e, siger Hareide.

– Til gengæld er danskerne ekstremt begejstret, når de bliver glade. Som vi så, da håndboldhe­rrerne vandt VM over Norge.

– Danskerne er i bund og grund et meget venligt folkefærd. De er glade, ja blandt verdens lykkeligst­e og rigtig gode til at hygge sig, fastslår han.

Ofte er der altid et ’ men’ og en lille tvivl. Det ser jeg ikke noget ondt i, men det er bare pudsigt at opleve

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark