Ekstra Bladet

HAREIDE OM ...

- FOTO: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD

Hvis jeg ikke var blevet landstræne­r, var jeg ...

Så var jeg i er

bankchef hvervsafde­lingen i Norske Bank i Molde. Det var nemlig det job, jeg havde, da jeg i 1993 stoppede og blev fodboldtræ­ner. Mit træner- forbillede er … Det er Eggen. Han

Nils Arne skabte Rosenborg og bragte dem i Champions League otte år i træk. Han var også min træner på både Aog U- landsholde­t. Han har betydet meget for mig.

– Skal jeg pege på en udlænding er det Johan Cruyff.

– I 1988 skrev jeg et brev til Ajax for at få lov at besøge dem. Jeg fik et svar fra

Den ellers så venlige nordmand mener selv, at han godt kan blive lidt for hidsig en gang imellem, når der for alvor er fart over feltet. Johan Cruyff, var på besøg i Ajax en uge, hvor han hver morgen kom og hentede mig på hotellet.

– Jeg blev enormt inspireret, fordi han i detaljer forklarede mig om filosofien. Jeg må sige, at jeg altid har beundret Cruyff. Min bedste egenskab som træner er ...

Måske den jeg har

erfaring opbygget gennem mange år i branchen. Det er også medvirkend­e til, at jeg giver spillerne en vis form for frihed under ansvar, som de kan administre­re.

Min dårligste egenskab som træner er ...

Jeg er Det er

alt for hidsig. ikke så meget over for spillerne, men mere i forhold til omgivelser­ne, fordi jeg går så meget op i det, jeg laver. Men jeg arbejder med det, og prøver at tænke over det. Men af og til går tingene bare meget hurtigt.

Hvis jeg frit kunne vælge en spiller, ville jeg tage ...

Jeg har de spillere, som jeg kunne ønske mig. Jeg er me

med kvaliteten get tilfreds hos de danske spillere.

Jeg ville ønske, at ...

Alle danske landsholds­spillere er så vi

skadefri i 2019, kan kvalificer­e os til EM.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark