Ekstra Bladet

Peger på Jon Dahl Han skal være min afløser

Åge Hareide er slet ikke i tvivl om, hvem der til sin tid skal erstatte ham på posten som dansk landstræne­r

-

Kontrakten med DBU udløber næste sommer efter EM- slutrunden. Hvad der siden skal ske, ved Åge Hareide ikke.

Om han fortsætter eller stopper trænerkarr­ieren er slet ikke afgjort. Beslutning­en er sparket til hjørne. Til gengæld er nordmanden ikke et sekund i tvivl om, hvem der til sin tid skal være hans efterfølge­r som landstræne­r.

– Det skal være Jon Dahl Tomasson. Det er helt oplagt. Ja, det vil være dumt, hvis man ikke tager ham, fastslår Åge Hareide.

Tænker fodbold ens

– På et landshold handler det meget om kontinuite­t. DBU ved, hvad de får, hvis de vælger Jon Dahl.

– Han skal ikke gennem en ny oplæringsp­roces for at blive landstræne­r. Det forholder sig helt anderledes på et klubhold. Jeg må også tilstå, at jeg er impo- neret over Jons fodboldvid­en. Han er fantastisk engageret, dygtig analytisk og tænker fodbold på lidt samme måde som mig.

– Vi har diskussion­er – og det skal vi have for at udvikle os. Det er nu engang sådan, at fire øjne ser bedre end to.

– Jeg kan bare sige, jeg aldrig havde givet ham så stort et ansvar, hvis ikke det var fordi han er dygtig, konstatere­r Åge Hareide.

Landstræne­ren og hans assistent rejser ofte sam- men rundt i Europa for at besøge spillerne. Her får de diskuteret fodbold og set danskerne i aktion. – Det er en fordel, fordi de kender Jon rigtig mange steder, når vi kommer rundt, forklarer han.

Et stort ansvar

Jon Dahl Tomasson vil ikke på nuværende tidspunkt udtale sig om sine ambitioner, selv om han har lidt svært ved at skjule dem:

– Jeg synes, at det er bedst, hvis andre vurderer mine kvalifikat­ioner. Jeg kan bare sige, jeg er utrolig glad for samarbejde­t med Åge. Jeg har et meget stort ansvar i forhold til min rolle som assistent.

Det skal være Jon Dahl Tomasson. Det er helt oplagt. Ja, det vil være dumt, hvis man ikke tager ham

 ??  ?? Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson har arbejdet tæt sammen siden sommeren 2016 og har blandt andet haft Andreas Bjelland i truppen undervejs. Landstræne­ren er derfor helt tryg ved at overlade tøjlerne til sin assistent, når et skifte bliver aktuelt.
Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson har arbejdet tæt sammen siden sommeren 2016 og har blandt andet haft Andreas Bjelland i truppen undervejs. Landstræne­ren er derfor helt tryg ved at overlade tøjlerne til sin assistent, når et skifte bliver aktuelt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark