Ekstra Bladet

Han er en fantastisk fyr

-

Manchester Uniteds midlertidi­ge manager, Ole Gunnar Solskjær, har en ganske særlig plads i hjertet hos den danske landstræne­r, Åge Hareide.

De har også haft et tæt venskab siden 1994, da Hareide hentede ham til Molde for beskedne 175.000 kr. fra Clauseneng­en. Siden blev han halvandet år sene- re solgt videre for 15 mio. kr. til Manchester United efter 30 mål i 36 kampe.

– Ole Gunnar er en af de bedste drenge, jeg nogensinde har trænet. Han er en fantastisk fyr, og jeg glæder mig så meget på hans vegne, at det går godt nu, siger Åge Hareide.

Han er overbevist om, at Solskjær fik omgående suc- ces i Manchester United, fordi han har en særlig egenskab, når det handler om at omgås andre.

En legende i klubben

– Ole Gunnar er et godt menneske. Han opfører sig ordentligt og er flink over for dem, han møder på sin vej. Netop i et managerjob er det vigtigt at behandle andre godt, så får man også noget tilbage. Så vil spillerne yde mere for dig.

Med sin fortid som spiller i ti år og siden tre år som reservehol­dstræner er Solskjær den bedste mand til at bringe Manchester United tilbage på sporet, mener landstræne­ren.

– Han kender alt til det pres, der er i en klub af Uni- teds størrelse. Det er mit indtryk, at Ole Gunnar har legendesta­tus i klubben. Også blandt fansene, fordi han afgjorde den Champions League- finale i 1999.

Forberedt på alt

Hareide kan ikke se man kan komme uden om Solskjær, når managerjob­bet skal besættes permanent.

– Man behøver ikke være født i Tyskland, England eller Frankrig for at være en god træner. Det handler om erfaring og om, hvordan man håndterer stort pres.

– Intet kommer bag på Ole Gunnar. Han kender alt til det fra sine mange år i klubben, påpeger Åge Hareide, der jævnligt har kontakt med sin ’ gamle’ spiller.

– Jeg sendte ham en besked og lykønskede ham efter Manchester United havde sendt Paris St. Germain ud af Champions League. Jeg skrev, at de måske havde haft kontakt med fodboldgud­en.

– Han svarede mig, at det altid er vigtigt at have kontakt med de rigtige folk!

 ?? FOTO: JOHN SIBLEY/ RITZAU SCANPIX ?? Ole Gunnar Solskjær har taget Premier League med storm, og landstræne­r Åge Hareide er ikke i tvivl om, at den venlige nordmand er den helt rette mand i spidsen for Manchester United.
FOTO: JOHN SIBLEY/ RITZAU SCANPIX Ole Gunnar Solskjær har taget Premier League med storm, og landstræne­r Åge Hareide er ikke i tvivl om, at den venlige nordmand er den helt rette mand i spidsen for Manchester United.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark