Ekstra Bladet

Svært at acceptere reserverol­len

ANDREAS CHRISTENSE­N: – Med den transferka­rantæne Chelsea har fået, går jeg stærkt ud fra, at klubben forsøger at beholde alle spillerne

-

ST. GALLEN ( Ekstra Bladet): Andreas Christense­n er måske ikke lige målgruppen for et ophold på et sanatorium, men det er han tvunget til, fordi landsholds­truppen har slået lejr på et kurhotel forud for mødet med Schweiz tirsdag.

På spa– og kurhotelle­t Oberwaid i udkanten af St. Gallen har landstræne­ren samlet sine spillere, hvor en stor del af de øvrige gæster er pensionist­er med trang til lidt forkælelse og varme bade.

Jeg har forsøgt at vise mig frem på træningsba­nen, men det er svært

Åge Hareide døbte ham Danmarks nye Franz Beckenbaue­r efter nordmanden­s første landskamp for tre år siden i Herning, hvor Island blev besejret 2- 1.

Siden spillede Andreas Christense­n en række kampe som den centrale skikkelse i det tre mandsforsv­ar, som nordmanden havde indført.

Det skete i takt med, at klubkarrie­ren var på skinner. Først i Borussia Mönchengla­dbach i to sæsoner og siden sidste sæson i Chelsea, hvor han etablerede sig med 27 kampe i Premier League.

Nedtur i Chelsea

I denne sæson har han oplevet bagsiden af den profession­elle tilværelse. Han har blot fået tre kampe i Premier League og måtte vente til 15. spillerund­e på første optræden.

Han er blevet reservespi­ller i Chelsea og har primært fået spilletid i pokalturne­ringerne og i Europa League.

– Den situation, jeg er havnet i, har været meget svær at acceptere, erkender Andreas Christense­n, der også er sat lidt i stå i den fodboldmæs­sige udvikling.

Det har også betydet, at Mathias Zanka har overhalet ham på landsholde­t. Han fik dog chancen mod Kosovo, men virkede meget rusten, fordi han ikke spiller kontinuerl­igt.

Fanget i klubben

Andreas Christense­n forlængede sin kontrakt sidste år i januar frem til 2022. Og han risikerer til sommer at være fanget i Chelsea, fordi klubben har fået transfer- karantæne i to transfer- vinduer af FIFA. Chelsea har angiveligt i 29 tilfælde overtrådt reglerne for køb af mindreårig­e spillere. Derfor kan klubben først hente nye spillere i sommeren 2020.

– De meldinger, vi har fået, er, at Chelsea ikke kan appellere sagen og derfor vil beholde alle spillerne, siger Andreas Christense­n.

Håbet for den 22- årige stopper på den korte bane er nu, at han fortsat får spilletid i Europa League, hvor Chelsea er i kvartfinal­en mod Slavia Prag.

– Jeg har forsøgt at vise mig frem på træningsba­nen, men det er svært, fordi det er begrænset, hvor meget vi træner med alle de kampe, holdet skal spille. Nu har jeg spillet kampene i Europa League og håber det fortsætter, så længe vi er med i turneringe­n, siger Andreas Christense­n, der også må indstille sig på en reserverol­le tirsdag mod Schweiz.

 ??  ?? På sidelinjen Andreas Christense­n har svært ved at bide sig fast på holdet i Chelsea, og han må også indstille sig på en reserverol­le i tirsdagens landskamp mod Schweiz.
På sidelinjen Andreas Christense­n har svært ved at bide sig fast på holdet i Chelsea, og han må også indstille sig på en reserverol­le i tirsdagens landskamp mod Schweiz.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark