Ekstra Bladet

Hareide: Udviklinge­n bekymrer

-

ST. GALLEN ( Ekstra Bladet): Åge Hareide er ikke begejstret for udviklinge­n i internatio­nal fodbold.

Han er oprigtig bekymret for spillernes ve og vel i fremtiden. Det er der også god grund til. For FIFA, det internatio­nale fodboldfor­bund, planlægger et klubVM samt en udvidelse af VM- slutrunden fra 32 til 48 hold allerede med virkning fra 2022. Det skal dog først konfirmere­s på FIFA- kongressen til juni. Men fra 2026 er det næsten sikkert, at VM bliver med 48 nationer.

Signalet er ikke til at tage fejl af. Spillerne skal belastes yderligere af hensyn til de kommerciel­le indtægter til fodbolden.

– Jeg synes, buen bliver spændt for hårdt. Jeg er bekymret og bange for spillerne, der i forvejen spiller rigtig mange kampe. De får ikke tid til at træne, siger landstræne­r Åge Hareide.

Glæden kan forsvinde

Han forstår de økonomiske interesser, men han er bekymret for udviklinge­n for fodbolden på længere sigt.

– Eksklusive klubber skal spille i deres egen liga. Man skal passe på med ikke at ødelægge de nationale ligaer. Glæden og patriotism­en forsvinder.

– VM bliver også kraftigt udvandet, hvis der skal deltage 48 nationer. Der vil komme flere dårligere hold med. Fodbolden vil blive devalueret. Det er et bevis på, at pengenes magt overtager styringen i fodbold.

Jeg er bekymret og bange for spillerne, der i forvejen spiller rigtig mange kampe

– Jeg kan godt forstå, at det asiatiske og afrikanske forbund presser på for flere hold til VM. Afrika havde ingen nationer, der kom videre fra seneste gruppespil og i Asien er der store kommerciel­le interesser på spil, mener landstræne­ren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark