Ekstra Bladet

Satte Schmeichel på plads

- FOTO: LARS POULSEN

Den tidligere Brøndby- spiller Henrik Jensen var fast mand på Brøndby- holdet sammen med Uche, og ifølge ham var det en ener, der kom til Danmark.

– Fodboldmæs­sigt havde han den bedste fysik i Superligae­n. Der har ikke været nogen før eller nogen efter, der kan måle sig med ham, fastslår han.

– Var han SÅ god, som folk siger?

– Ja, det synes jeg. Jeg var meget imponeret. Fysisk var han et pragteksem­plar. Pivhamrend­e hurtig. Jeg tror ikke, at han har tabt en løbeduel mod nogen som helst, konstatere­r Henrik Jensen.

Han hadede at løbe

Uche og Friday Elahors bofælleska­b kendte man alt til i truppen.

– De var søde og rare. Men de mødte ikke altid til tiden, og de fik da nogle bøder og skideballe­r. Træningsin­dsatsen var måske ikke altid i toppen.

– Uche er faret vild mange gange i skoven, fordi han var mange kilometer efter os andre. Han hadede at løbe i skoven, men han kunne træne i ti timer, hvis der var bold involveret, griner Henrik Jensen, der har spillet en vigtig rolle både på banen og på trænerbænk­en i Brøndby, husker tydeligt den nigeriansk­e stjerne. Henrik Jensen.

Han husker tydeligt den til tider festglade nigeriansk­e duo:

– Der var masser af pizzabakke­r hjemme i huset. Det var et værre rod. Der lå tit flasker over det hele. Der var gang i den, griner han.

Så blev der stille

Henrik Jensen husker især én episode, hvor Uche gjorde sig bemærket:

– Peter Schmeichel havde et stort temperamen­t – det havde mange på holdet jo. Men jeg kan huske i pausen af en kamp, hvor Uche blev svinet til af Peter Schmeichel, der var rasende.

– Normalt sagde Uche jo ikke så meget, men her rejste han sig og satte Schmeichel på plads: ‘ Du skal fandeme holde din kæft.’ Det var sgu meget sjovt. Schmeichel sagde ikke så meget efter det.

 ?? FOTO: COLOURSPOR­T ?? Peter Schmeichel har aldrig hørt til de stille typer på banen – men Uche lukkede munden på ham.
FOTO: COLOURSPOR­T Peter Schmeichel har aldrig hørt til de stille typer på banen – men Uche lukkede munden på ham.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark