Ekstra Bladet

Kulturchok: Det var helt vanvittigt

-

Nigerianer­ne Uche Okechukwu og Friday Elahor fik tildelt en bopæl af Brøndby, og efterhånde­n løb historiern­e om, hvordan livet blev levet bag husets fire vægge.

– Vi boede sammen, og det hjalp på det hele, men vi fik godt nok nogle høje telefonreg­ninger, ha- ha! Det var helt vanvittigt. Men vi var ensomme, så vi brugte mange timer på telefon hjem til Nigeria, fortæller Uche.

– Jeg snakkede med min mor, min far og min bror i timevis. Det samme gjorde Friday. Det var jo så dyrt, men det vidste vi ikke, så klubben ringede og sagde, at vi ikke skulle tale så meget i telefon.

– Yeah, man, det er sjovt at tænke tilbage på, griner han.

Madlavning var heller ikke en yndlingsbe­skæftigels­e for de to herrer.

– Det var også helt nyt for os, at vi skulle lave mad til os selv. Vi ringede tit over i klubhuset, hvor der var en kok ved navn Lars, som tog sig af os. Han var fantastisk. Så tog vi tit mad med hjem, så vi slap for at lave det selv.

Fantastisk­e minder

Mødet med Danmark var på mange måder en øjenåbner for både Uche og Friday.

– Det var jo en helt anden verden, bogstaveli­gt talt. Det var faktisk helt modsat end Nigeria på alle måder.

– Dengang kunne man ikke ringe til en taxa midt om natten, men det kunne man i Danmark. I Danmark kunne man handle om aftenen, det kunne man jo ikke i Nigeria.

– Jeg husker tilbage på en god tid. Vi fik set København sammen med vores holdkammer­ater, der alle var så dejlige og imødekomne. De tog så godt imod Friday og mig.

– Jeg husker, vi var i Tivoli, og jeg husker især de mange ture med færgen hjem fra Jylland efter udekampene. Fantastisk­e minder!

Vi var ensomme, så vi brugte flere timer på telefon hjem til Nigeria

 ?? FOTO: OLE BUNTZEN ?? Uche Okechukwu i topform i 1992. Han husker tilbage på opholdet i Danmark med stor glæde, selvom han savnede hjemlandet. MERE PÅ DE NÆSTE SIDER
FOTO: OLE BUNTZEN Uche Okechukwu i topform i 1992. Han husker tilbage på opholdet i Danmark med stor glæde, selvom han savnede hjemlandet. MERE PÅ DE NÆSTE SIDER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark