Ekstra Bladet

GRIMT UHELD I DANSK GRUPPE

SCHWEIZ ÅBNER KVALEN MED SEJR: Danmarks modstander på tirsdag tog en smal udesejr i en kamp, der vil blive husket for et voldsomt uheld

- ASGER BACH

Et skadesplag­et Schweizisk mandskab indledte i går eftermidda­g deres jagt på en EM- plads, da de på udebane i Tbilisi mødte Georgien. Efter en sløv første halvleg fik Schweiz styr på sagerne efter pausen og sikrede sig en 2- 0- sejr på mål af Steven Zuber og Denis Zakaria.

En ellers chancefatt­ig første halvleg fik et dramatisk højdepunkt, da den schweizisk­e midterfors­varer Fabian Schär og Georgien- backen Jermal Tabidze stødte hovederne sammen.

Fabian Schär gik ud som et lys, og faldt livløs til jorden. Der blev hurtig kaldt på lægestaben, som sikrede at Schweiz- stopperen ikke slugte sin tunge efter sammenstød­et.

Pakket grundigt ind

Jermal Tabidze var også noget medtaget efter uheldet måtte bindes ind i en kæmpe bandage, før han kunne spille videre. Efter flere minutters behandling kom begge spillere på benene igen og spillede videre.

På trods af den sikre sejr, var det ikke et sprudlende Schweiz- mandskab, der gik på banen i den georgiske hovedstad. Fra den danske landshold- lejr i St. Gallen kunne de danske drenge se det kommende modstander­hold, som havde svært ved at spille sig frem til store muligheder mod et upåagtet georgisk mandskab, der skiftede Randers- profilen Saba Lobjanidze på banen i anden halvleg. Indtil den første scoring var schweizern­es bedste mulighed et afrettet frispark fra AC Milan- backen Ricardo Rodriguez.

Georgien tæt på

Georgien var i flere omgange tæt på at tage føringen. Den største chance kom efter et hjørnespar­k kort inden i anden halvleg, men hovedstøde­t blev reddet på stregen.

Det var som om, at de georgiske chancer var et ’ wake up call’ for schweizern­e, der satte sig fuldstændi­g på spillet i anden halvleg.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Uhyggeligt Fabian Schär var helt livløs efter det uhyggelige sammenstød med Jermal Tabidze.
FOTO: RITZAU SCANPIX Uhyggeligt Fabian Schär var helt livløs efter det uhyggelige sammenstød med Jermal Tabidze.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Georgiens Jemal Tabidze blev pakket grundigt ind, inden kampen kunne fortsætte.
FOTO: RITZAU SCANPIX Georgiens Jemal Tabidze blev pakket grundigt ind, inden kampen kunne fortsætte.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark