Ekstra Bladet

Sverige får en god start på EM- jagt

-

Robin Quaison og Viktor Claesson scorede Sveriges mål, da holdet i aftes skød hul på EM- kvalifikat­ionen med en sejr.

Hjemme på Friends Arena i Stockholm vandt Sverige 2- 1 over Rumænien og sikrede sig dermed en noget nær perfekt start på EM- jagten.

Sverige, der i efteråret vandt sin pulje i Nations League over Rusland og Tyrkiet, gik til pause foran 2- 0.

Mainz- angriberen Robin Quaison lagde for. 33 minutter inde i kampen prikkede han bolden forbi keeperen ved forreste stolpe.

Og syv minutter senere hamrede Viktor Claesson resolut bolden i kassen, da han fik den på kanten af feltet og fordoblede svenskerne­s føring.

Rumænsk pres

Rumænien pressede fra anden halvlegs start, og i det 58. minut lykkedes det gæsterne at finde netmaskern­e. Claudiu Keserü afsluttede et flot angreb ved at pande bolden i mål.

Havde den tidligere FC København- målmand Robin Olsen ikke stået i vejen for en stor rumænsk chance til sidst, kunne gæsterne have fået det ene point med hjem.

Men Olsen var på plads, og Sverige kom planmæssig­t fra start i puljen.

Foruden Sverige og Rumænien er Spanien, Norge, Færøerne og Malta placeret i gruppe F.

De to sidstnævnt­e mødtes samtidig på Malta, hvor middelhavs­nationen bragte sig foran 1- 0 mod Lars Olsens færøske mandskab på mål af Kyrian Nwoko.

Malta blev reduceret til ti mand, men Færøernes Brandur Hendriksso­n brændte et straffespa­rk midtvejs i anden halvleg.

Den færøske skuffelse blev en realitet, da Maltas Steve Borg scorede til 2- 0 fra straffespa­rkspletten. Færøerne reducerede til 1- 2 til slut, men det gav ingen point.