Ekstra Bladet

Købte andel i dyrt udstyr

-

Fra 2006 gik Michael Rasmussen over til en mere avanceret bloddoping, som han i dag kalder Formel 1modellen.

Den kræver betydeligt større investerin­g, men den minimerer risikoen for afsløring, idet den overflødig­gør epo, som let kan spores i en dopingtest.

Metoden er baseret på dybfrysnin­g af blodposer, så blodet er langtidsho­ldbart.

Det betyder, at blodet kan tappes hen over vinteren, så kroppen ikke svækkes i de perioder, hvor rytteren kører løb eller er i hård træning.

Sikker snyd

– Man skal have adgang til en centrifuge, der kan udskille de røde blodlegeme­r, og en maskine, der kan tilføre glycerin til blodet, så det tåler frysning til minus 60 grader – hvilket så også kræver en speciel dybfryser, fortæller Michael Rasmussen.

– Nøjes man med at tage én pose på 180 milliliter ad gangen, kan det biologiske pas ikke afsløre noget som helst. Så er man 100 pro-

cent ’ home safe’, forklarer Michael Rasmussen.

Han investered­e selv i apparature­t, der kostede 100.000 euro, sammen med skiløberen Christian Hoffmann og cykelrytte­ren Bernhard Kohl.

Trioen overlod det til sportsagen­ten Stefan Matschiner at stå for driften af det lille laboratori­um.

Udstyret har vist sig at være det samme, som politiet i Erfurt nu har beslaglagt i den aktuelle sag.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? En nedtrykt Rasmussen indrømmer, at han har løjet om sit opholdsste­d forud for Tour de France 2007. Senere erkendte han dopingmisb­rug.
FOTO: LARS POULSEN En nedtrykt Rasmussen indrømmer, at han har løjet om sit opholdsste­d forud for Tour de France 2007. Senere erkendte han dopingmisb­rug.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark