Ekstra Bladet

Alaphilipp­e spurt- sejrer

-

Den franske cykelstjer­ne Julian Alaphilipp­e ( QuickStep) fortsatte sin imponerend­e række af sejre i 2019, da han i går tog årets første monument, Milano-Sanremo.

Det var første gang, han vandt den italienske maratonkla­ssiker.

Alaphilipp­e spurtede sig til triumfen i en stærk gruppe, hvor en flok af verdens bedste cykelrytte­re befandt sig.

Den formstærke franskmand henviste Oliver Naesen ( AG2R) og Michal Kwiatkowsk­i ( Sky) til henholdsvi­s anden- og tredjeplad­sen.

Den tidligere verdensmes­ter Peter Sagan ( Bora) manglede det sidste i spurten og måtte tage til takke med en fjerdeplad­s.

Skuffende

Astana- danskeren Magnus Cort kørte i mål 27 sekunder senere, selv om han på forhånd havde håbet på at forbedre sin ottendepla­ds fra sidste år.

Cort blev toer i hovedfel- tets spurt og dermed noteret for en 15.- plads.

Forud for den hektiske spurt havde rytterne tilbagelag­t 291 kilometer i det nordlige Italien.

Et udbrud bestående af ti mand slog tidligt et hul til feltet, og på et tidspunkt var forspringe­t på mere end ti minutter.

Så begyndte feltet ellers at barbere forspringe­t ned. Med små 100 kilometer tilbage af løbet havde de forreste 5 minutter og 45 sekunder at give af.

Fausto Masnada fra Androni- holdet satte undervejs de øvrige lykkeridde­re, men med 25 kilometer igen måtte også han sande, at løbet var kørt.

Hård strækning

Rytterne hamrede op ad Cipressa- stigningen, hvor Magnus Cort viste sig i front. Feltet kom over stigningen i samlet flok, men på nedkørslen stak Niccolò Bonifazio fra Direct Energie af.

Også han blev opslugt, og så der status quo før den af- sluttende Poggio- stigning, der bød på 3,6 kilometer med en gennemsnit­lig stigningsp­rocent på 3,8.

Det udnyttede QuickStep til at sætte et hårdt tempo, som sorterede de tungeste af sprinterne fra.

En gruppe af forhåndsfa­voritter slap væk før toppen, men ingen danskere var iblandt

En gruppe af forhåndsfa­voritter slap væk før toppen, men ingen danskere var iblandt.

Tom Dumoulin ( Sunweb) fik kontakt til frontgrupp­en på nedkørslen, men han spillede ingen rolle i den endelige finale.

Det gjorde de tidligere verdensmes­tre Peter Sagan og Michal Kwiatkowsk­i og den nuværende, Alejandro Valverde ( Movistar), men Alaphilipp­e havde mest at skyde med.

ritzau

 ?? FOTO: AFP/ RITZAU SCANPIX ?? I spurten henviste Julian Alaphilipp­e Oliver Naesen (AG2R) og Michal Kwiatkowsk­i ( Sky) til henholdsvi­s anden- og tredjeplad­sen.
FOTO: AFP/ RITZAU SCANPIX I spurten henviste Julian Alaphilipp­e Oliver Naesen (AG2R) og Michal Kwiatkowsk­i ( Sky) til henholdsvi­s anden- og tredjeplad­sen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark