Ekstra Bladet

Ældste teenager bliver 80

-

De sidste knap 40 år har Leif Sylvesters hoved- erhverv været kunstneris­ke værker – malerier, litografie­r og skulpturer. Og det går fint, fortæller han. Priserne er ’ fornuftige’, siger han, men er også klar over, at det kan vende fra den ene dag til den anden. – Men jeg har undladt at hæve priserne, når der var stor optur. For det er altid svært at blive billigere. Også af hensyn til dem, der har købt et værk. For dem kan man dårligt være bekendt at slække på prisen. – Hvad er det dyreste værk, du har solgt?

– Det var et par hundredtus­ind for et stort maleri til en bank/ sparekasse i Billund. Dengang det gik godt for bankerne. Ellers et ret kontrovers­ielt billede om penge, pengepuger­e, guldfuglen osv. Men de tog det meget pænt alligevel. Det blev de nu også nødt til. Jeg kan ikke sige på forhånd, hvad billedet bliver til. Men de skal betale alligevel.

I april 2020 runder Leif Sylvester 80 år, og han vil markere dagen med en kæmpe- udstilling med 100 nye værker, der skal på turné fire steder rundt om i landet – på Sophienhol­m, Skagens Kulturhus, Arne Haugen Sørensen Museum i Ringkøbing og så tilbage til København, hvor værkerne skal sælges. – Hvordan har du det med at blive 80?

– Man kan jo ikke gøre noget, men når jeg ser tallet, så er det da skræmmende. Min kæreste siger tit, at jeg er ’ Danmarks ældste teenager’, og inderst inde forstår jeg slet ikke, at jeg bliver 80 år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark