Ekstra Bladet

Grundsure Pia K. ramte ved siden af skiven

-

I dag er Pia blevet en aggressiv Ghita Nørby, der laver fejl på fejl på fejl

Og så er der sidste nyt fra Borgen, hvor Pia Kjærsgaard i sin egenskab af formand for Folketinge­t har smidt Mette Abildgaard ( K) ud af Folketings­salen, fordi hun havde formastet sig til at tage sin nyfødte baby med ind til en afstemning.

Havde en mor haft sin baby på armen under en afstemning i 70’ erne, havde ingen løftet et bryn, men betragtet det naturligt. Mor går nemlig på arbejde – med spædbarn – når der er et vigtigt møde. Og måske endda med brysterne fremme, hvis spædbarn bliver sulten. Naturligt. Dengang. Man var nemlig ikke helt så emsig og forargelse­slysten for 40 år siden – men i 2019 er den slags altså decideret ’upassende’.

Det var i hvert fald stramt nok for den efterhånde­n noget aggressive formand m/ k – om end årsagen til den kontante afregning er ukendt.

Personligt gætter jeg på, at der ikke var anden årsag end Pias humør, der den dag var bistert. Og det lader det til at være temmelig ofte for tiden.

Det går jo heller ikke så godt for DF; lortesager­ne hober sig op, og så handler man måske både overilet og aggressivt i mangel af strategi op til valget.

Men det, der undrer mig mest, det er altså, at det er Pia Kjærsgaard, der sætter fodaftrykk­et i den nybagte politikerm­ors baller. Pia er jo ikke dum – men den flitti- ge og retfærdige hjemmehjæl­per opfører sig mere og mere magtfuldko­mment og styret af følelser og personlig nag.

Som Henrik Qvortrup formulered­e det på Facebook, var Pia engang verdensmes­ter i at aflæse en folkestemn­ing og vinde på bølgen. I dag er Pia blevet en aggressiv Ghita Nørby, der laver fejl på fejl på fejl – og ikke kan ride den bølge af i ren stædighed.

Sær strategi – medmindre man ligefrem er interesser­et i at gå endnu mere ned i meningsmål­ingerne.

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ?? Ditte Okman tror ikke, der var anden årsag til, at Mette Abildgaard måtte forlade Folketings­salen, end Pias humør, der også den dag var bistert. UGENS EMSIGE
FOTO: PHILIP DAVALI Ditte Okman tror ikke, der var anden årsag til, at Mette Abildgaard måtte forlade Folketings­salen, end Pias humør, der også den dag var bistert. UGENS EMSIGE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark