Ekstra Bladet

Ud af vagten med det barn! Pia K. gjorde det helt rigtige

Pia Kjærsgaard løb ind i en shitstorm på de sociale medier, da hun bad Mette Abildgaard ( K) om at forlade Folketings­salen med sin lille datter. Karen Thisted er helt på Pias side. Lad dog andre passe barnet, mens du passer dit arbejde, siger Karen

- PRIVATFOTO

Den politiske ordfører for de konservati­ve og nybagt mor til fem måneder gamle Esther Marie, Mette Abildgaard, lavede i ugens løb et fedt pr- nummer i selve den hellige Folketings­sal på Christians­borg.

Det vakte blandt andet stor debat på Facebook – både blandt mænd og kvinder i alle aldre – da Folketinge­ts formand, Pia Kjærsgaard, venligt, men bestemt bad mor og den yndige, lille baby forlade salen, når mødet gik i gang, og der blandt andet skulle stemmes.

Det kan jeg godt forstå, og jeg er fuldstændi­g enig med formand Kjærsgaard.

Sekretær og baby kunne vel hygge sig lidt på mors kontor

Mette Abildgaard har et års barselsorl­ov med fuld løn fra Folketinge­t, men hun har valgt at afslutte orloven tidligere for, som hun siger, ’ at passe sit arbejde’.

Hun skulle hellere passe sit barn.

så behøver Når det er sagt, hun under ingen omstændigh­eder at slæbe babyen med ind i selve salen, hvor der kræves arbejdsro – og især ro, når der skal stemmes.

Hun fortæller på Facebook, at hun har en meget sød sekretær, der stod parat til at overtage babyen, hvis hun skulle græde. Hvorfor ikke overlade babyen til den søde sekretær, mens mor stemmer? Sekretær og baby kunne vel hygge sig lidt på mors kontor så længe. Mette Abildgaard gav den gas på blandt andet Facebook, da hun og datteren var blevet forvist fra Folketings­salen af Pia Kjærsgaard. Heldigvis stod folketings­betjent Torben klar i kulissen til at gribe den bette pige.

Jeg har selv været mor med baby, mens jeg arbejdede – også på Christians­borg.

Og det var i 70’ erne, da kvinderne gjorde oprør! Men jeg kunne aldrig i min vildeste fantasi have taget mit lille barn med på arbejde.

Men Mette Abildgaard forlod ikke salen i stilhed. Hun afleverede den lille til en for barnet totalt fremmed, men sød folketings­betjent. Torben hed han. Sekretæren var åbenbart ikke klar.

Og så tog hun mobilos frem og forevigede de to til senere brug på Facebook.

Her fik den ikke for lidt.

sin barsel Hvis man forkorter med et halvt års tid, så har man ikke fortjent så fornem en barselsorl­ov, som Folketinge­t giver sine medlemmer.

Jeg kunne aldrig i min vildeste fantasi have taget mit lille barn med på arbejde

Ikke mange i dette land har et år med fuld løn. Og hvad med faderen, kunne han så ikke passe baby, hvis mor skal i valgkamp? For det er alle folketings­medlemmer nu, indtil valget afholdes senest midt i juni.

Almindelig­e mødre med babyer på fire måneder kan ikke tage de små med på arbejde. Det er et vanvittigt krav.

Og Mette Abildgaard siger, at hendes lille pige ikke er så tryg ved fremmede. Så derfor tog hun hende med ind i en sal – undskyld – fyldt med mærkelige fremmede!

Pia Kjærsgaard gjorde det helt rigtige! Det har intet at gøre med ikke at forstå, at vi lever i et moderne samfund.

 ?? PR- FOTO ?? Mette Abildgaard har valgt at afslutte sin barselsorl­ov før tid for at passe sit arbejde. Hun skulle hellere passe sit barn, skummer Karen Thisted.
PR- FOTO Mette Abildgaard har valgt at afslutte sin barselsorl­ov før tid for at passe sit arbejde. Hun skulle hellere passe sit barn, skummer Karen Thisted.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark